Βαγόνια μόνο για γυναίκες σε μετρό της Κίνας

Ένα βαγόνι σε κάθε τρένο της γραμμής τις ώρες αιχμής θα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας λειτουργίας του μετρό στο Γκουανγκτζόου.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου, από τις 07.30 έως τις 09.30 το πρωί και από τις 5 έως το 7 το απόγευμα κατά τις εργάσιμες ημέρες, ενώ όλες τις υπόλοιπες ώρες, στα συγκεκριμένα βαγόνια θα μπορούν να επιβιβάζονται και άνδρες.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο αναφορικά με την προστασία και το σεβασμό για τις γυναίκες», ανέφερε η εταιρία λειτουργίας  του μετρό, και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη γνώμη του επιβατικού κοινού, αφού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο σε δοκιμαστική βάση.

«Τα ζευγάρια, οι φίλοι και οι οικογένειες ίσως θέλουν να παραμείνουν μαζί, άρα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σωστό να αναγκαστούν οι άνδρες επιβάτες να βγουν από τα συγκεκριμένα βαγόνια», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας.

Η εταιρία λειτουργίας του μετρό πήρε αυτή την απόφαση, επειδή πολλές γυναίκες παραπονούνται για την αυξημένη κίνηση στις ώρες αιχμής, δηλώνοντας ότι η πολυκοσμία σε συνδυασμό με το ότι είναι μικρόσωμες τις κάνει να νιώθουν πιο άβολα.

«Θέλουμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να υποστεί μια γυναίκα παρενόχληση ενώ χρησιμοποιεί το μετρό», δήλωσε η σύμβουλος της Εταιρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Γκουανγκτζόου, μιας πόλης στην οποία ζουν περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι, το 2015 έγιναν 74 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο μετρό της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα