Βαλίτσες για Βρυξέλλες ετοιμάζει ο Κυριάκος

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί από τις ΗΠΑ να στείλει μήνυμα εξόδου από την κρίση και να πλασάρει την εικόνα του ηγέτη της μεταμνημονιακής Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές στο ανώτατο επίπεδο, σε μία περίοδο που τρέχουν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να εκπέμψει μήνυμα πώς όχι μόνο είναι «παρών» στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά ότι μπορεί να παίξει και ρόλο στον καθορισμό των εξελίξεων. Το βράδυ της Δευτέρας, στην παρουσίαση του βιβλίου των κ.κ. Λιαργκόβα και Παπαγεωργίου, κατέστησε σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τον στόχο της εξόδου από το Μνημόνιο, πολλώ δε μάλλον να επαναφέρει την κανονικότητα στη χώρα.

Μιλώντας για τις δυνατότητες της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ελατήριο της ελληνικής ανάπτυξης «μπορεί και πρέπει να εκτιναχθεί», το εμποδίζουν, όμως, «οι αλλοπρόσαλλες επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, οι ιδεοληπτικές αμφιθυμίες στην προσέλκυση επενδύσεων και ιδίως η υπερφορολόγηση». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνον έβλαψε τη χώρα, αλλά «έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια».

Επαφές με Γιουνκέρ και άλλους αξιωματούχους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο και τις δικές του θέσεις στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ταυτόχρονα, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες κλίμα δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ για την ανάγκη εξάντλησης της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει οργανώσει γεύμα με επιτρόπους της Κομισιόν που πολιτικά πρόσκεινται στο ΕΛΚ, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συζητήσει μαζί τους για την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Λίγες ημέρες μετά προγραμματίζεται και παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ιντστιτούτου Bruegel, στην οποία θα μιλήσει ακόμη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα