Βαριά καταθλιπτικός ο Αντρέας Λούμπιτς- Ακατάλληλος για πτήσεις

Nέες αποκαλύψεις βγαίνουν στη δημοσιότητα για τον πιλότο του αεροκάφους που έστειλε το θάνατο 150 άτομα, ρίχνοντας  εσκεμμένα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις. Όπως γράφει η Bild, ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτςέπασχε από βαριά κατάθλιψη και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ακατάλληλος για πτήσεις.
Τεράστια λοιπόν είναι τα ερωτήματα πως πήρε άδεια για να πιλοτάρει αφού είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του.

Η σχολή στο Φοίνιξ όπου εκπαιδευόταν εκείνη την εποχή τον χαρακτήριζε ακατάλληλο για να πετάξει. Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που δεχόταν ψυχιατρική αγωγή είχε αναγκαστεί να επαναλάβει πολλές φορές τα μαθήματα πτήσεων εξαιτίας της κατάθλιψης.

Το 2009 είχε διαγνωστεί με ένα σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης, γράφει η Bild. Ενας γιατρός τον παρακολουθούσε τακτικά και τόσο ο φάκελός του όσο και η άδεια πιλότου έφερε τον κωδικό SIC.

Εν τω μεταξύ, γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Lubitz έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού, και μάλιστα στον φάκελό του στη Lufthansa σημειώνεται ότι πρέπει να παρακολουθείται τακτικά (κάτι βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας).

Μάλιστα, στη Γαλλία διακινούνται πληροφορίες ότι ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο με κρίσεις πανικού όταν διέκοψε την εκπαίδευσή του. Μια πληροφορία που αν επαληθευτεί, πραγματικά εγείρει πλήθος ερωτηματικών…

Και η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, γράφει στο Τwitter σήμερα πως ο Lubitz είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με επεισόδια φοβίας και κρίσεις πανικού, καθώς και ότι ο φάκελός του γράφει πως πρέπει να παρακολουθείται τακτικά.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπέφερε από μια «προσωπική κρίση», ενώ άλλες πηγές λένε πως είχε βιώσει πρόσφατα ερωτική απογοήτευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα