Βαριές ποινές σε μάνα, παππού και θεία για το βιασμό της 7χρονης

Bαριές ποινές επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε μάνα, παππού και θεία για το βιασμό της 7χρονης.

Πιο συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης 35 ετών επέβαλε το δικαστήριο στη μητέρα της 7χρονης και ποινή κάθειρξης 25 ετών στον παππού και τη θεία του κοριτσιού, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη σοκαριστική υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης της μικρής.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, απορρίπτοντας το αίτημα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά και για την αναστολή της ποινής τους, ενόψει κατάθεσης εφέσεως και επανεξέτασής της σε δεύτερο βαθμό.

Στο άκουσμα της απόφασης σημειώθηκαν επεισόδια.

Οπως αναφέρει η dimokratiki.gr, η μητέρα φέρεται να εξύβρισε και να έφτυσε την κόρη της και να συγκρατήθηκε από αστυνομικούς, που φύλασσαν την αίθουσα, ενώ το ίδιο έπραξε και κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της, όταν συνάντησε τον συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Ευάγγελο Λεβέντη.

Το χρονικό της φρίκης

Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα της μικρής είχαν παντρευτεί στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα του παιδιού τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από το σπίτι του πατέρα και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.

Αυτό έγινε πριν την γιορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία. Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω της και έβαλε το χέρι της στα γεννητικά της όργανα. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.

Όταν ο πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του διηγήθηκε τι συνέβη στην τελευταία συνάντησή τους.

Ο πατέρας ρώτησε το παιδί γιατί δεν του το είπε αμέσως, και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το «κουτί» της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα