«Βγάλτε με, ακόμη και με βραχιολάκι»

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Επικαλούμενος λόγους υγείας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανήλθε με δεύτερο αίτημα αποφυλάκισής του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος τόνισε το προχωρημένο της ηλικίας του (77 ετών) αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

Εξάλλου η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε στο ανήλικο παιδί του ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου ως προς το αίτημα αποφυλάκισης «προκειμένου να αποκατασταθεί όσο προλαβαίνει η υγεία του και να έχει χρονικό περιθώριο για να ζήσει κοντά στο παιδί του που είναι 9,5 ετών. Να προλάβει να τον ζήσει, γιατί θυμάται τον πατέρα του πίσω από τα σίδερα της φυλακής».

Από την πλευρά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος έθεσε και θέμα ασφάλειας στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται: «Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση προς άλλους συγκεκριμένους κρατουμένους. Όταν οι συνθήκες φύλαξης είναι ανεξέλεγκτες, έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, όπως πριν μερικές εβδομάδες. Μπαίνουν σε κίνδυνο κρατούμενοι. Οι μειωμένες συνθήκες ασφαλείας σε συνδυασμό με τα ζητήματα υγείας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να επιληφθείτε του ζητήματος. Δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλειά μου».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;»
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Και τα δύο…».
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: «Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα…».
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά»

Παρούσες σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας Εφετείο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα