«Βελτιωνόμαστε διαρκώς και θα το δείξουμε στην πράξη»

«Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο  ματς με την Αστάνα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην προετοιμασία σε σχέση με ότι γίνεται συνήθως. Δεν σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Κοιτάμε τα θετικά και τα αρνητικά του προσεχούς αντιπάλου. Μετά θα δούμε τον επόμενο αγώνα». Αυτές ήταν οι πρώτες ατάκες του Πάουλο Μπέντο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη μη ετοιμότητα του Ντε Λα Μπέγια, δεν σχολίασε τον αποκλεισμό του Μάριν, είπε πως δεν θεωρεί ασταθή την ομάδα του και αναφέρθηκε στη σημασία ενός γρήγορου γκολ:

«Ένα γρήγορο γκολ φυσικά είναι κάτι που αλλάζει την εξέλιξη ενός ματς. Σε βάζει να αλλάξεις πράγματα αλλά δεν σημαίνει πως θα χάσεις αν δεν το βάλεις ή αν δεχθείς. Στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ είχαμε και τον χρόνο και τις ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρωτάθλημα αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ έχουμε κερδίσει ματς. Το ίδιο και με Αρούκα. Φυσικά και δεν το θέλουμε αυτό. Να δεχθούμε πρώτοι γκολ. Αύριο θέλουμε  να έχουμε την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία. Δεν ευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά εάν γίνει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την άποψη που έχει για το ποδόσφαιρο του Καζακστάν και τι θεωρεί ως μειονέκτημα για την Αστάνα είπε: «Για το ποδόσφαιρο του Καζακστάν γνωρίζουμε περισσότερα λόγω Αστάνα. Το ποδόσφαιρο εκεί το ξέρουμε κυρίως λόγω της Εθνικής. Αν και δεν είναι κακή ομάδα έχει δυσκολίες πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι όμως μία ομάδα που παίρνει τίτλο και που πέρυσι σε όμιλο με Ατλέτικο, Μπενφίκα και Γαλατά δεν έχασε ματς στην έδρα της. Θα μας πιέσει αρκετά. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Αστάνα με τα θετικά και τα μειονεκτήματά της. Με την στρατηγική μας να κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε τα μειονεκτήματά της. Όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε πιο καλά ως ομάδα. Και εγώ και οι παίκτες. Το γεγονός ότι δεν έχουμε σκοράρει στα 90 λεπτά και βάλαμε γκολ στην παράταση με Αρούκα και πως δεν βάλαμε γκολ με ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που δεν στεκόμαστε. Στεκόμαστε στις φάσεις που κάναμε και ότι δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους να είναι πιο απειλητικοί στις ευκαιρίες τους. Μένουμε σε άλλα πράγματα και σημαντικά όπως ο αριθμός των γκολ στο πρωτάθλημα. Όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη ό,τι κάνουμε στις προπονήσεις. Προσπαθούμε και θέλουμε να βάζουμε γκολ στα 90 λεπτά. Μένουμε στο ότι το διορθώνουμε. Και επίσης στο ότι για αύριο είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι και θα είμαστε πιο έτοιμοι».

Στον Μπέντο δεν άρεσε η ερώτηση που του έγινε για το αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κριτική σε περίπτωση ήττας: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την σημασία της ερώτησης αυτής. Κανένας προπονητής δεν προετοιμάζει την ομάδα του για ήττα ή για να πάει να χάσει. Από εκεί και πέρα ένας τεχνικός σε μεγάλες ομάδες πάντα δουλεύει υπό πίεση με κριτική. Πρέπει να κοιτάει την ομάδα του, να την προπονεί και να δουλεύει. Δεν είναι κάτι που ελέγχω εγώ αυτό. Η πίεση υπάρχει αλλά θεωρούμε πως κάνει καλό σε εμάς και την ομάδα. Δεν σταματάει κάτι εδώ από την Ευρώπη».

Τέλος, υποχρεώθηκε να μιλήσει για τον Καρντόσο και την αγωνιστική απραξία του: «O Καρντόσο όπως και όλοι οι άλλοι παίκτες είναι στο δυναμικό μας και στην διάθεσή μας. Είναι αλήθεια πως ήρθε στην ομάδα με το κλείσιμο της αγοράς. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παικτών και είναι δύσκολο να βρουν όλοι χώρο. Είναι αλήθεια πως με Πανιώνιο έμεινε εκτός λόγω τακτικής. Ο Καρντόσο είναι εδώ για να βοηθήσει και έχει πολλά καλά στοιχεία. Είτε βασικός είτε από τον πάγκο μπορεί να μας βοηθήσει. Ωστόσο το αν μένει εκτός ένας παίκτης δεν έχει να κάνει με τον ίδιο. Έχει να κάνει με το ότι έχουμε πολλούς παίκτες, με τακτική και το ότι άλλοι παίκτες μπορεί να είναι σε πιο καλό επίπεδο ετοιμότητας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Καρντόσο είναι εκεί και όταν κριθεί σκόπιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Δεν ξέρουμε σίγουρα εάν θα χρησιμοποιηθεί. Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα