ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Η συγκυρία βολεύει να λυθεί το Σκοπιανό με βάση την εθνική γραμμή των τελευταίων 25 χρόνων”

Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίλυση του Σκοπιανού με βάση τη διαμορφωμένη εδώ και 25 χρόνια εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, ζήτησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τόνισε, μάλιστα, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συγκυρία στα Σκόπια από τη σημερινή και ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην επίλυση του θέματος. Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ότι τα Σκόπια είναι προς το συμφέρον μας να ενταχθούν στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς γιατί θα είναι πιο ελέγξιμα. Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση στο Σκοπιανό πήγε να κάνει ένα πολιτικό τέχνασμα και να εκθέσει την αντιπολίτευση ενώ η Ν.Δ. κινήθηκε αυτοπροστατευτικά.

Ανέφερε ακόμη, πως τα συλλαλητήρια πυροδοτήθηκαν από την επιπολαιότητα της κυβέρνησης αλλά τα χαρακτήρισε εκ του ασφαλούς. Διερωτήθηκε δε γιατί δεν έχουν γίνει συλλαλητήρια για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό γιατί κι αυτά είναι τα πραγματικά μεγάλα εθνικά θέματα για τη χώρα. Είπε πάντως ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ενστάσεις όσων πηγαίνουν στα συλλαλητήρια γιατί όλοι οι Έλληνες είναι πατριώτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα