ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Θα δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης»

Την εκτίμηση ότι η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης θα δικαιωθεί εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
«Εμείς θα δικαιωθούμε. Είτε επειδή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, κάτι το οποίο θέλουμε, παραδεχόμενοι ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, είτε θα καταστραφεί η χώρα, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τι προβλέπει ότι θα συμβεί με την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των δήμων, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει κανείς να απαντήσει «αν καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει για να βρούμε μια λύση, ή εάν καλείται να θυσιαστεί και αυτή στη λογική της αυτοκτονίας. Τη λογική της απειλής της αυτοκτονίας, η οποία δήθεν θα φοβίσει τους εταίρους στη διαπραγμάτευση». «Και η αλήθεια είναι ότι η απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει, γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει απάντηση» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σωστά ζητούν εγγυήσεις οι δήμοι για το πότε θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, ενώ υπεραμύνθηκε του PSI.
Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι οι δήμοι έχουν υποχρέωση από το Σύνταγμα, από το άρθρο 102, να προστατεύσουν την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια και τους πόρους τους και ιδίως τους τοπικούς πόρους.
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εκτίμησε ως θετικό το γεγονός ότι δεν προχώρησε η συζήτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, αλλά άνοιξε ένας κύκλος διαλόγου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα