«Βιδώστε» τον Γκασόλ και όλα γίνονται…

Δεν ισχύει το σύνθημα «ή τώρα ή ποτέ». Άλλωστε, τους νικήσαμε σχετικά πρόσφατα, το 2013. Ούτε είναι το δυσκολότερο ματς που μας έχει μείνει. Η Γαλλία και η Σερβία δείχνουν ανώτερες από τη φετινή Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία.

Ούτε αποτελεί κάποιο φόβητρο η δωδεκάδα τους. Έχουν απουσίες πολλές. Αφήστε που δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τέσσερις παίκτες αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα. Ο Ρούντι Φερνάντες πονάει στη μέση, Γκασόλ και Γιούλ νιώθουν ενοχλήσεις στα πόδια, ενώ ο Ρίμπας είναι άρρωστος (αμυγδαλίτιδα)

Ο ίδιος ο Πολ Γκασόλ το παραδέχθηκε στη συνέντευξή του σε άψογα… αμερικανικά, τα οποία έχει μάθει τόσα χρόνια στο Σικάγο. «Δεν έχουμε και τους καλύτερους παίκτες στο τουρνουά», είπε, αδειάζοντας τη λοιπή ενδεκάδα. Πάλι καλά που δεν είπε «Χάρη σε εμένα φτάσαμε εδώ…».

Ακόμη κι αν το έλεγε, πάντως, δίκιο θα είχε ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά. Μία ομάδα μόνος του είναι ο Γκασόλ και συνήθως τέτοιου είδους σύνολα κάπου σταματάνε. Κι αν το 2005 η Γερμανία του ενός και μοναδικού Ντιρκ Νοβίτσκι έφτασε μέχρι τον τελικό όπου τον… σταμάτησε η Εθνική Ελλάδας, ήρθε η ώρα να σταματήσει και μία άλλη ομάδα τέτοιου τύπου, η φετινή Εθνική Ισπανίας…

Το ματς της Τρίτης είναι όλα τα λεφτά για την Εθνική, αφού κρίνει την είσοδο στην τετράδα. Και όλα δείχνουν πως πάμε για μία καλή εμφάνιση. Είναι η μέχρι στιγμής παρουσία μας τέτοια. Και είναι η δήλωση του Μπορούση που καταδεικνύει πως η Ελλάδα το θέλει πολύ το ματς. Και δεν το θέλει προκειμένου να προκριθεί και κάπου εκεί να στερέψει από δυνάμεις. Το θέλει για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να φτάσει μέχρι το τέλος.

Το ευχάριστο για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είναι πως όλοι οι διεθνείς είναι καλά. Και το επίσης ευχάριστο είναι πως υπάρχουν οι λύσεις για να περιοριστεί ο Πολ Γκασόλ. Με λίγη πονηριά, ο Ισπανός παικταράς μπορεί να κουραστεί γρήγορα. Πρέπει να τον φθείρουμε με πολλές ανάσες στη θέση 5. Μπουρούσης και Κουφός με καλή διαχείριση είναι ικανοί για καλές άμυνες, ενώ υπάρχουν πάντα και τα μακριά χέρια του Αντεντοκούμπο που μπορούν να δώσουν βοήθειες. Όπως και να το κάνουμε, αυτό θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης. Αν περιοριστεί ο Γκασόλ θα έχουμε την πρώτη τύχη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα