Βολές κατά ριπάς στον Τσίπρα

Αυξάνεται ημέρα με την ημέρα η ένταση των επιθέσεων του Ποταμιού προς την κυβέρνηση. Πρώτος και καλύτερος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επιτίθεται κατά ριπάς. Όχι μόνο με τις ομιλίες του στη Βουλή, αλλά και με τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και στα social media.
Σε αιχμηρή ανάρτηση με ευθείες βολές στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα προέβη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Στην ανάρτησή του σχολιάζει την πολύ κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει πολλοί συνταξιούχοι με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην έχουν την δυνατότητα συντηρήσουν πολλοί από αυτούς τα παιδιά τους εξ αιτίας του προβλήματος της ανεργίας που κι εκείνα με την σειρά τους αντιμετωπίζουν. «Το Success story του κ. Τσίπρα: 1 στους 2 συνταξιούχους συντηρεί και τα παιδιά του. 1 στους 2 συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σε ότι αφορά τον τσακωμό που είχε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αναφορά του στη χούντα επανήλθε με δύο νέες αναρτήσεις. Σε αυτές τονίζει: “Έκανα λάθος στη Βουλή. Δεν απαγόρευε μόνο η χούντα τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ήταν και η Σοβιετική Ένωση και το Ιράν των Μουλάδων. Σήμερα συνεχίζουν να απαγορεύουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Τσίπρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, το Τουρκμενιστάν, η Σρι Λάνκα, το Μάλι”.
Επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε με έντονο ύφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή και πρώην πρύτανη κου. Θεοδόση Πελεγρίνη σχετικά με τις δηλώσεις του για το Ολοκαύτωμα και τη συνομιλία του με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα. «Απλά ψεύτη» τον χαρακτηρίζει τον πρώην πρύτανη, ενώ καταλήγει: «Τυπική περίπτωση υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: απάτη – απάτη- απάτη».
Ανακοίνωση για Φωτίου

«Ούτε φίλοι, ούτε εχθροί»: Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να είναι επαγγελματίες και ως τέτοιοι να αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, σύμφωνα με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα, ενώ υπάρχουν διευθυντικά στελέχη που «μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ».
Στην ανακοίνωσή του, το Ποτάμι καταλογίζει πελατειακή πρακτική και διχαστική νοοτροπία στην αναπληρώτρια υπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά διχάζει το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων «το οποίο ξεχωρίζει σε εχθρούς και φίλους. Κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο με βάση το δόγμα «οι δικοί μας απέναντι στους άλλους». Κυβερνά με τον μόνο τρόπο που ξέρει: τοποθετώντας αρεστούς και κομματικούς φίλους σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, γιατί δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί πως το κράτος είναι δυνατό να λειτουργεί χωρίς την κομματική πατρωνία του κόμματος που είναι στην εξουσία».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ποταμιού είναι το εξής:
“Το Ποτάμι θέλει να ενημερώσει την κ. Φωτίου, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – ούτε εχθροί ούτε φίλοι, της κυβέρνησης: Πρέπει να είναι επαγγελματίες, και ως τέτοιους να τους αντιμετωπίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ως επαγγελματίες πρέπει να έχουν όλα τα εχέγγυα που θα καθιστούν την άσκηση των καθηκόντων τους απρόσκοπτη, χωρίς επιρροή από κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, προάγει τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές και διχάζει: αυτή τη φορά το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ξεχωρίζει σε εχθρούς και φίλους. Κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο με βάση το δόγμα «οι δικοί μας απέναντι στους άλλους». Κυβερνά με τον μόνο τρόπο που ξέρει: τοποθετώντας αρεστούς και κομματικούς φίλους σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, γιατί δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί πως το κράτος είναι δυνατό να λειτουργεί χωρίς την κομματική πατρωνία του κόμματος που είναι στην εξουσία.

Κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος: Στο Ποτάμι πιστεύουμε πως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους. Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και στο Δημόσιο. Γι’ αυτό το Ποτάμι περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ένα σύνολο δράσεων που θα οδηγήσουν στην «ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου» κι όχι απλά στην «διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού» της δημόσιας διοίκησης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα