ΒΟΡΙΔΗΣ: “Είναι σαφές, δεν θέλουν την αριστεία”

“Οι σημαιοφόροι είναι ένα ζήτημα εξαιρετικά συμβολικό μίας αντίληψης που υπάρχει στην κυβέρνηση, ότι δε θέλει την αριστεία”, δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο fm», σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, που ορίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρου στο δημοτικό θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας.

«Δε λέω ότι το ζήτημα της Παιδείας θα συρρικνωθεί στο ποιος μαθητής θα κρατάει τη σημαία στις εθνικές εορτές, δεν το ισχυρίστηκε κανείς. Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό στο εξής πλαίσιο: Η κυβέρνηση έρχεται και καταργεί μία συγκεκριμένη διάκριση, με επιχειρηματολογία ισοπεδωτική, ότι δηλαδή δεν έχει νόημα να δίδεται η σημαία ως επιβράβευση, αλλά ανεξαρτήτως του αν είναι κάποιος καλός ή κακός μαθητής θα πρέπει να δίδεται σε όποιον να ‘ναι» , σημείωσε ο κ. Βορίδης, διερωτώμενος, στη λογική του επιχειρήματος ότι η σημαία είναι σύμβολο για όλους, «γιατί να μην κάνουν κλήρωση και στη Σχολή Ευελπίδων και γιατί να τη φέρει τη σημαία ο αρχηγός της Σχολής;».

«Ο συμβολισμός είναι σαφής και δε νομίζω ότι το αρνείται ο κ. Γαβρόγλου. Ο συμβολισμός είναι ότι δε θέλουν την αριστεία. Το δημοτικό δεν έχει βαθμούς, δεν έχει καλούς και κακούς μαθητές;», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» την αναφορά του υπουργού Παιδείας περί ταύτισης της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των κομμάτων σε αυτό το θέμα.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, οι οποίες αφορούν τα μεταπτυχιακά και τον ορισμό πλαφόν στις αμοιβές των διδασκόντων σε αυτά ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη «θα οδηγηθούν τα μεταπτυχιακά σε απαξίωση και αυτοί που έχουν λεφτά θα πάνε στο εξωτερικό και θα κάνουν πολύ καλά μεταπτυχιακά και μάλιστα απείρως ακριβότερα, οι δε μη έχοντες χρήματα θα είναι υποχρεωμένοι ή να μη βρίσκουν μεταπτυχιακά ή να κάνουν απαξιωμένα μεταπτυχιακά».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» ο κ. Βορίδης παρατήρησε: «Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεις πρωτοβάθμια φροντίδα που θέλει 4.000 ανθρώπους για να δουλέψει και να μην έχεις πρόβλεψη για το πού θα βρεις τα λεφτά, να έχεις βρει τα λεφτά μόνο για τον επόμενο 1,5 χρόνο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα