Βουλγαρία: Δολοφονία μεγαλοεπιχειρηματία έξω από τα γραφεία του στη Σόφια

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Σόφια.

Ο φόνος αυτός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, λίγες μόνο ημέρες αφότου η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανέλαβε την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ για πρώτη φορά αφότου εντάχθηκε σ’ αυτήν το 2007. Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας Σόφια.

Ο Χρίστοφ, σημαντικός επιχειρηματίας της κεντρικής Βουλγαρίας με συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το πρόσωπο είναι ένας 49χρονος Βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα