Βουτιά θανάτου με 483χλμ./ώρα

Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία και τη  συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά που στοίχισε τη ζωή σε 224 άτομα έρχονται στη δημοσιότητα.Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το μοιραίο αεροσκάφος κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα (σ.σ.: 438 χλμ./ώρα), όταν άρχισε να χάνει απότομα ύψος.

Η υπηρεσία της Metrojet «FlightRadar24» ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα και συμπέρανε ότι το αεροπλάνο έπεσε από τα 31.000 πόδια στα 26.000 μέσα σε 26 δευτερόλεπτα.

Από τα δεδομένα των ραντάρ παρατηρείται ότι προηγουμένως το αεροσκάφος έκανε στροφή 20 μοιρών προς τα δεξιά και εν συνεχεία επέστρεψε στην πορεία που ακoλουθούσε, κινούμενο βορειοδυτικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος σταδιακά, πριν ξεκινήσει η κάθετη πτώση του. Επίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg, πριν την απότομη βουτιά, παρατηρήθηκε μια επιβράδυνση της ταχύτητάς του και το τελευταίο στίγμα στο ραντάρ έδειχνε πως κινούνταν με 87χλμ./ώρα, πολύ κάτω από μία φυσιολογική πτήση.

Τα νέα στοιχεία συμπίπτουν με τα πρώτα συμπεράσματα των αρμόδιων αιγυπτιακών και ρωσικών αρχών που ανέφεραν ότι το Airbus διαλύθηκε στον αέρα.

Σύμφωνα με τον John Cox,τον επικεφαλής της υπηρεσίας Ασφαλών Λειτουργικών Συστημάτων «οι πληροφορίες του “FightRadar24” είναι σαφώς καλύτερες, ωστόσο δεν μπορούμε να καταλήξουμε ακόμη σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα».

Τα μοναδικά ασφαλή συμπέρασμα προς το παρόν είναι πως ό,τι συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος, ξεκίνησε στις 6.13 τοπική ώρα και πως έπειτα από μία σταθερή άνοδο, ακολούθησε μία βίαιη πτώση.

Σύμφωνα με το NBC, οι έρευνες κινούνται τώρα στα πρόσωπα που επέβαιναν στο μοιραίο Airbus.

Όπως τονίζει το NBC, κανείς από τους 224 επιβάτες δεν εντοπίστηκε σε κάποια από τις βάσεις τρομοκρατικών δεδομένων των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα