Βράζουν στη Θεσσαλονίκη με Χιμένεθ και Αλεξίου

Επίθεση στους διαιτητές, αλλά και την αθλητική δικαιοσύνη που κρίνει με δύο μέτρα και σταθμά έκανε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν στον τεχνικό του ΑΟ Καρδίας, Φώτη Αλεξίου.

Ο Σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης συγκρίνει την αντιμετώπιση που είχε ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ για την άσεμνη χειρονομία του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τον Φώτη Αλεξίου τον οποίο στόλισε για τη συμπεριφορά του  στο ματς της Γ΄ Εθνικής κόντρα στον Λαγκαδά.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προπονητών της Θεσσαλονίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέβησαν δυσάρεστα περιστατικά που αφορούν σε προπονητές-μέλη του Σ.Π.Π.Θ., το Δ.Σ. του Συνδέσμου θα ήθελε να δηλώσει ευθαρσώς και ξεκάθαρα τη θέση του και την άποψη που έχει επ’ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο περιστατικό αφορά στον προπονητή της ομάδας της Καρδίας, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, εξύβρισε το διαιτητή της συνάντησης και τιμωρήθηκε γι’ αυτό με χρηματικό πρόστιμο ύψους 8,700 ευρώ(!), απαγόρευση εισόδου για  τρία(3)(!) χρόνια στα γήπεδα και 2000 ευρώ πρόστιμο στο σωματείο.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε προπονητή, που είναι μάλιστα και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο οποίος αρνούμενος να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του από τον διαιτητή, επιτέθηκε φραστικά  εναντίον του (!) .

Το τρίτο περιστατικό αφορά σε προπονητή ο οποίος φέρεται, να ενεπλάκη  με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (!)

Ο «θαυμασμός» που εκφράζεται στις παραπάνω περιπτώσεις, είναι προφανές ότι θέλει να δηλώσει την απογοήτευσή μας για τις νοοτροπίες «παλαιάς κοπής» που επικρατούν ακόμη στο ποδόσφαιρό μας και βέβαια για τις νοσηρές νοοτροπίες που διακατέχουν τους ίδιους τους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Καταδικάζοντας απερίφραστα και εμφατικά και τα τρία προαναφερόμενα γεγονότα, για τα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν σε απολογία από το Σ.Π.Π.Θ. και χωρίς κανένα ίχνος δικαιολογίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας για το εξοντωτικό ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον προπονητή της ομάδας της Καρδίας. Επαναλαμβάνοντας ότι σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούμε τη συμπεριφορά του, θεωρούμε ότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν ουσιαστικά τον «τελειώνουν» από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης του κοινωνικού συμφέροντος, στο βαθμό και στο μέτρο που αφορά το κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται ποδόσφαιρο, υφίσταται και η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί να μένει ατιμώρητος προπονητής, παχυλά αμειβόμενος,  μεγάλης ΠΑΕ των Αθηνών, τον οποίο είδε όλο το Πανελλήνιο να χειρονομεί άσεμνα, προτάσσοντας επιδεικτικά το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του και να εξαντλείται η αυστηρότητα της αρμόδιας αρχής στον προπονητή ομάδας της Γ’ Εθνικής, επιβάλλοντάς του χρηματικό πρόστιμο που ίσως να ξεπερνά και τις ετήσιες αποδοχές του και στέρηση ουσιαστικά του επαγγέλματός του για τρία ολόκληρα χρόνια.

Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για οποιαδήποτε ποινή η οποία θα ικανοποιούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η οποία παράλληλα θα αποδείκνυε την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του κριτή.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε την άποψή μας για τους διαιτητές, οι οποίοι με δίκαια σφυρίγματα πρέπει να προστατεύουν το ποδόσφαιρο λειτουργώντας ως «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ» και όχι να γίνονται αφορμή για παρόμοια περιστατικά.

Ο Σύνδεσμός μας είναι και θα παραμείνει θεματοφύλακας όλων αυτών των αξιών που συμβάλλουν στην άνοδο του κάθε μορφής επιπέδου  του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα