Βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Τυνήσιου τζιχαντιστή στην νταλίκα που έσπειρε τον θάνατο

Bρέθηκαν τα αποτυπώματα του Τυνήσιου τζιχαντιστή- μακελάρη του Βερολίνου στην πόρτα του μοιραίου φορτηγού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί αναζητείται από τη γερμανική αστυνομία, η οποία προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τα στοιχεία του υπόπτου ταυτοποιήθηκαν χάρη σε άδεια παραμονής, που εντοπίσθηκε κάτω από το κάθισμα του φορτηγού. «Καλούμε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Ο ύποπτος ενδέχεται να είναι βίαιος και οπλισμένος!» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία προσθέτει ότι ο Αμρι έχει ύψος 1,78, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Την ίδια στιγμή, το Spiegel αποκαλύπτει πως από την παρακολούθηση τηλεφώνων του Άμρι κι άλλων υπόπτων προκύπτει πως ο νεαρός Τυνήσιος είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. Και το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγη ώρα μετά από εκείνο των New York Times, που έρχονται να αποκαλύψουν ότι ο Άμρι ήταν γνωστό πως αναζητούσε online πληροφορίες για εκρηκτικά!
Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος είχε αναζητήσει στο internet πληροφορίες για το πως θα φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά με το Ισλαμικό Κράτος μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram Messenger! Δεν είναι σαφές όμως πότε έγιναν οι αναζητήσεις για τα εκρηκτικά και η επικοινωνία με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 24χρονος ήταν στη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που απαγορεύεται να μπουν στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα