Βρέθηκε η χρυσή τομή για τους αιγιαλούς

Στην απόφαση να… τεμαχίσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον αιγιαλό που είχε παρουσιάσει προ διμήνου ο Γ. Στουρνάρας και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών και κοινωνικών φορέων προχώρησε η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει το μέτωπο με την τρόικα. Στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να περιλαμβάνονται, τελικά, μόνον οι διατάξεις για τη διαδικασία χάραξης του Αιγιαλού, που σήμερα είναι οριοθετημένος μόνον στο 10% (!) της ακτογραμμής της Ελλάδας. Η απόφαση ελήφθη μετά από κύκλο συνεννοήσεων, με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου, όπως και είχε γίνει, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από πολλά γαλάζια στελέχη που είχαν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν.

Με τη νέα τακτική, στη Βουλή θα έρθει μόνον η διαδικασία χάραξης του Αιγιαλού, με τους ορθοφωτοχάρτες του Κτηματολογίου, και όχι οι διατάξεις που επέτρεπαν τη… νομιμοποίηση αυθαιρέτων, το μπάζωμα της παραλίας, την αύξηση της έκτασης που μπορεί να δοθεί προς εκμετάλλευση, τη δυνατότητα τσιμεντοποίησης παραλιών με στόχο την… οικονομική ανάπτυξη. Θεωρείται ότι ουδείς μπορεί να επιχειρηματολογήσει εναντίον της διαδικασία οριοθέτησης του Αιγιαλού, καθώς η μη αποτύπωσή του σήμερα αποτελεί αιτία πολλών αυθαιρεσιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα