Βρέφος ήταν νεκρό επί 45 λεπτά – Επανήλθε λίγο πριν το νεκροτομείο

Βρέφος ήταν νεκρό επί 45 λεπτά και επανήλθε λίγο πριν τη μεταφορά του στο νεκροτομείο. Το περιστατικό που συγκλονίζει σημειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, 

Το μόλις τριών μηνών μωράκι διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το βρέφος είχε αρχικά μεταφερθεί από τους αλλοδαπούς γονείς του στο ΓΝ Πάφου μετά από εμετούς που είχε εισροφήσει.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή Κύπρου», σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 15:40 της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του από τη Ρουμανία βρέφος ηλικίας τριών μηνών όπου κατά την εξέταση του από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του αφού δεν έγινε κατορθωτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους .

Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο το βρέφος ανένηψε.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά .

Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους επίσης από την Ρουμανία το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και κτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα