Βραβείο στα ΕΛ.ΠΕ. για το κοινωνικό έργο τους

€3,6 ΕΚΑΤ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΌΜΙΛΟΣ

Σημαντική διάκριση έλαβε, για την εταιρική κοινωνική προσφορά των Ελληνικών Πετρελαίων, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γρηγόρης Στεργιούλης, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις», που διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece.

Συγκεκριμένα, στον Γρ. Στεργιούλη απονεμήθηκε το ελληνικό βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛ.ΠΕ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Γρ. Στεργιούλης, μίλησε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνολικού ύψους €3,6 εκατ. που υλοποιεί ο Όμιλος. Όπως εξήγησε ο κ. Στεργιούλης, τα ΕΛ.ΠΕ., ο μεγαλύτερος Όμιλος επιχειρήσεων των Βαλκανίων, δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και του προσφυγικού, στη φροντίδα και ανακούφιση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, άνεργων και άπορων, στην ενίσχυση τοπικών κοινωνιών, δομών των δήμων και της Εκκλησίας, φορέων και ΜΚΟ που επιτελούν σημαντικό έργο, αλλά και σε προγράμματα στήριξης της εκπαίδευσης και της απασχόλησης της Νέας Γενιάς.

«Εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, να επανεξετάσουμε τα επενδυτικά μας προγράμματα, να περικόψουμε κάθε τι που φάνταζε περιττό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO τής Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., και συμπλήρωσε:

«Όμως, ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να περιορίσουμε την προσφορά μας στην κοινωνία. Γιατί, σε τέτοιες περιόδους, οι υγιείς και κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες έχουν την υποχρέωση να πρωτοστατούν και να στέκονται αρωγοί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από αυτές τις κρίσεις».

Επ’ ευκαιρία της βράβευσης, ο κ. Στεργιούλης δεν λησμόνησε το σοβαρό δυστύχημα που έγινε το 2015 στα ΕΛ.ΠΕ., το οποίο είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο 4 εργαζομένων της επιχείρησης. Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, το παραπάνω τραγικό συμβάν οδήγησε τη διοίκηση του Ομίλου να επανασχεδιάσει ένα «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ολιστικής Διαχείρισης Ασφάλειας», το οποίο καλύπτει όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου. Με αυτό το πρόγραμμα τα ΕΛ.ΠΕ. επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν την κουλτούρα της ασφάλειας, ώστε να διατηρηθεί ο στόχος για «Μηδέν Ατυχήματα». «Έτσι φροντίζουμε για τους ανθρώπους μας κυρίως στις εγκαταστάσεις αλλά και για τους κατοίκους των όμορων περιοχών», κατέληξε ο κ. Στεργιούλης.

Εξάλλου, η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα της ατμόσφαιρας είναι ένα πάγιο αίτημα για την περιοχή όπου εδρεύουν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. και σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη αυτό είναι ο λόγος που η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, υιοθετεί τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές προκειμένου να περιορίζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μόνο την προηγούμενη χρονιά τα ΕΛ.ΠΕ. επένδυσαν 10,9 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση έγινε στο ξενοδοχείο HILTON, υπό την Αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου (σ.σ. το βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» απένειμε στον κ. Στεργιούλη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης) και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα