Βόλος: Καταδικάστηκε 70χρονος που ασελγούσε στην ανήλικη εγγονή του

Καταδικάστηκε 70χρονος, στον Βόλο, με την κατηγορία ότι ασελγούσε στην ανήλικη εγγονή του. Η υπόθεση είχε βγει στην επιφάνεια τον Νοέμβριο του 2016, όταν η ανήλικη εξομολογήθηκε στους γονείς της την εφιαλτική κατάσταση που βίωνε. Η οικογένεια κατήγγειλε απευθείας το περιστατικό στην  Εισαγγελία Βόλου, η οποία κινήθηκε γρήγορα και με άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 70χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει 12ο έτος της ηλικίας της, αλλά τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη έγινε στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, μεταξύ αυτών ούτε του πρότερου έντιμου βίου αλλά ούτε και της μετάνοιας. Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την συγκεκριμένη καταδίκη, με την πεποίθηση ότι είναι επικίνδυνος στο να διαπράξει εκ νέου εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανήλικη είχε περίεργη συμπεριφορά κάθε φορά που η οικογένεια πήγαινε για επίσκεψη, και οι γονείς με τον καιρό αποκτούσαν υποψίες αλλά κανείς δεν περίμενε αυτές τις σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Ο ίδιος από την μεριά του, υποστήριξε ότι είναι αθώος, και κατηγόρησε τον γιο του και την οικογένεια του για ψευδή ομολογίες, και ότι υπάρχει μια σκευωρία εναντίον του λόγω οικογενειακών διαφορών. Ο 70χρονος δήλωσε στο Μικτό Ορκωτό ότι, «Επί σκοπό ισχυρίζονται όλα αυτά τα συκοφαντικά, για να μου πάρουν την περιουσία μου».

Η μητέρα της επτάχρονης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο 70χρονος, είχε παραδεχτεί τις πράξεις του και πρότεινε να τους δώσει κάποιο χρηματικό ποσό. Εν τέλει, ανέφερε τον αγώνα που δίνει η οικογένεια στο να ξαναέρθει η ηρεμία και η ισορροπία στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα