Βόμβα από τη NOVA, παρατάει τη Super League!

Ο συνεταιρισμός κινδυνεύει να χάσει το βασικό του χορηγό, στον αέρα το πρωτάθλημα!

Έγινε αυτό που φοβόμασταν! Η NOVA ξεκαθάρισε τη θέση της στη Super League ότι δεν χρωστάει δεκάρα τσακιστή – καθώς τα 4.000.000 ευρώ που ζητάει η διοργανώτρια αρχή είναι χρήματα που αντιστοιχούν σε περσινές ρήτρες – και πως παύει τη συνεργασία, καθώς δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί με τους ανθρώπους που διοικούν το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Οι διοργανωτές δεν δέχονται τη μείωση 18% που πρότεινε η Forthnet και κάπως έτσι έρχεται το διαζύγιο, εις βάρος φυσικά της Super League και των περισσότερων ομάδων που χάνουν το βασικό τους στήριγμα. Μόλις προχθές, μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός πλήρωσε όσα χρήματα θεωρούσε ότι χρωστάει (2.350.000 ευρώ) και αυτή η κίνηση είχε εκτιμηθεί από πολλούς ως δείγμα καλής θέλησης. Τελικά ο σταθμός απλά έκανε αυτό που έπρεπε για να είναι καλυμμένος νομικά, μετά το εξώδικο που είχε στείλει η Λίγκα ζητώντας 6.350.000 ευρώ, απειλώντας μάλιστα πως θα ενεργοποιήσει ρήτρας καθυστέρησης αποπληρωμής της τάξης των πέντε εκατομμυρίων.

Θυμίζουμε πως τα τέσσερα εκατομμύρια που ζητά η Super League δεν αποδόθηκαν από τη NOVA λόγω της ρήτρας που προβλεπόταν σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος, κάτι που φυσικά έγινε και πέρσι και πρόπερσι, λόγω της τεράστιας ανοργανωσιάς της Super League.

Για να αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει η Super League να αποδείξει εμπράκτως και με ψήφισμα ότι του χρόνου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και το φετινό πρόγραμμα να παραδοθεί εγκαίρως προκειμένου να το επεξεργαστεί ο σταθμός και φυσικά να παραιτηθεί η Λίγκα από τις αξιώσεις των τεσσάρων εκατομμυρίων. Τότε και μόνο τότε ίσως περιορίσει τις απαιτήσεις της μείωσης από το 18% σε 12%.

Περισσότερες εξελίξεις σε λίγο. Σημειώνουμε πως η ΕΡΤ έχει κάνει τις δικές της προτάσεις για να “στεγάσει” το πρωτάθλημα, αλλά μόνο αν οι ομάδες μειωθούν σε 14.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα