«Βόμβα» στην ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο

«Βόμβα» σκάει στην ρύθμιση χρεών  προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, αφού έρχονται ανατροπές  καθ’ υπόδειξη  των δανειστών. Το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά περιλαμβάνει υπολογισμό βάσει των καταθέσεων και της περιουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με σχετική υπουργική απόφαση ετοιμάζουν ανατροπή στην ρύθμιση χρεών. Αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι περίπου 240.000 αγρότες με χρέη έως 5.000 στα ασφαλιστικά ταμεία και περίπου 450.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Εισόδημα και καταθέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αλλαγές στην ρύθμιση χρεών θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα και οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους έχουν χρέη σε Ταμεία και Εφορία ύψους από 3.001 έως 20.000 ευρώ.

Με βάση το εισόδημα και τις καταθέσεις όταν ο οφειλέτης κάνει την αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση θα υπολογίζεται τόσο το ποσό όσο και ο αριθμός των δόσεων. Δεν θα μπορεί δηλαδή να επιλέξει ο οφειλέτης.

Στην περίπτωση που τα χρέη είναι άνω των 20.001 ευρώ, τότε για τον υπολογισμό του ποσού και του αριθμού των δόσεων θα υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία.

Στόχος είναι οι κακοπληρωτές. Άνθρωποι δηλαδή που μπορεί να έχουν καταθέσεις 20.000 ευρώ και χρέη 4.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώνουν ή θέλουν να πληρώσουν το χρέος τους σε 120 δόσεις, ενώ έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν σε μικρότερο διάστημα.

Ωστόσο με τον τρόπο αυτό θα πέσουν στην παγίδα και άνθρωποι που έχουν ένα μικρό κομπόδεμα στην τράπεζα, αλλά ελάχιστο εισόδημα.

Σε αυτό θα συνυπολογιστούν οι καταθέσεις και έτσι το διαθέσιμο ποσό που θα εμφανίζεται θα είναι μεγαλύτερο και έτσι οι δόσεις θα γίνονται λιγότερες και φυσικά θα αυξάνεται το μηνιαίο ποσό που θα απαιτείται από τον οφειλέτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα