Βόρεια Κορέα: Σε πέντε χρόνια εξουσίας του Κιμ, εκτελέστηκαν 340 άτομα

Η προ ολίγων ημερών δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιον Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, στη Μαλαισία παραμένει ακόμα άλυτο μυστήριο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο δικτάτορας ηγέτης κρύβεται πίσω από αυτήν.

Ο δρόμος της εξουσίας είναι στρωμένος με τα σώματα των αντιπάλων του και των “ενοχλητικών” μελών της οικογένειάς του αφού μέσα στα πέντε χρόνια που κυβερνά τη χώρα του,  έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα 340 εκτελέσεις ανθρώπων. Εκατόν σαράντα εξ αυτών είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αλλά και πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον.

H δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ και οι μαλαισιανές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τέσσερις υπόπτους. Η Ινδονήσια που συνελήφθη πρώτη πίστευε ότι έπαιρνε μέρος σε τηλεοπτική φάρσα τύπου «κάντιτ κάμερα» όταν αντί λίγων χρημάτων της ζήτησαν να ψεκάσει στο πρόσωπο τον Κιμ Γιονγκ Ναμ. Το υγρό με το οποίο τον ψέκασε ενώ αυτός περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την Δευτέρα, περιείχε δηλητηριώδεις και θανατηφόρες ουσίες που τον οδήγησαν σε αυτό τον τραγικά επώδυνο θάνατο. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, δήλωσε πως μία από τις γυναίκες, που ονομάζεται Siti Aisyah, υποστήριξε ότι πληρώθηκε για να έναν ρόλο που η ίδια πίστευε πως είναι φάρσα.

Ο τρόπος που οργανώθηκε η δολοφονία του Ναμ, θυμίζει σκηνή από ταινία κατασκοπίας, ενώ τα σενάρια πίσω από το μυστηριώδες περιστατικό θέλουν να κρύβεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Με την υπόθεση της δολοφονίας να παραμένει ανοιχτή, οι αρχές της Β. Κορέας ζητούν να επιστραφεί το πτώμα και δεν αναγνωρίζουν τα πορίσματα των Μαλαισιανών.

Οι επικίνδυνοι συγγενείς

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας που χάνει τη ζωή του και η πρακτική θυμίζει αυτή των παλαιών ηγεμόνων που εξόντωναν τους επικίνδυνους σφετεριστές της εξουσίς όταν αυτοί υπήρχαν στο στενό τους περιβάλλον. Οι φήμες λένε ότι η εντολή για τη δολοφονία του Ναμ υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια αλλά είχε ανασταλεί. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοβόταν ότι ο ετεροθαλής αδερφός του θα διεκδικούσε την εξουσία. Ο έτερος επικίνδυνος για τον νεαρό ηγέτη ήταν ο θείος του Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, τον οποίο τάισε ο Ουν, σύμφωνα με τις φήμες, σε 120 σκυλιά. Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του υπουργού Άμυνας Χιον Γιονγκ Τσολ, ο οποίος σκοτώθηκε από αντιαεροπορικά πυρά.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν για τις δολοφονίες διαψεύστηκαν, αλλά όλοι πιστεύουν ότι ο αποφασισμένος να κυβερνήσει τη χώρα για πολλά χρόνια δε θα διστάσει μπροστά σε κανένα δεσμό αίματος προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του ανενόχλητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα