Β. Τριφύλλη: “Εγώ είμαι ακόμη εδώ και ο καρκίνος πήγε στην… Κίνα”

Κατάμεστη ήταν χθες βράδυ η αίθουσα του ξενοδοχείου Αστηρ που φιλοξένησε την επιστημονική εκδήλωση εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας “Να σπάσει ο μύθος για τον καρκίνο του μαστού”.

Όπως γράφει το thebest.gr, οι πλέον εξειδικευμένοι επιστήμονες Χ. Καλόφωνος, Δ. Καρδαμάκης, Αθ. Τσαπαλίρα, Αγγ. Κούτρας , Θ. Μακατσώρης, Δ. Σπυροπούλου μίλησαν για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της γονιδιακής ανάλυσης στην πρόληψη και στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού, για το πώς επιδρά η διατροφή στην πρόγνωση , ενώ την προσωπική της εμπειρία κατέθεσε η γνωστή ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη.

Η κυρία Τριφύλλη μίλησε γιαια τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και με το γνωστό της χιούμορ μεταξύ άλλων τόνισε:«Αυτοσαρκάζομαι σε βαθμό κακουργήματος και αυτό με βοήθησε να τον φάω τον μπαγάσα τον καρκίνο. Εμφανίστηκε στη ζωή μου πριν από 25 χρόνια και ήταν ένα από τα δυο μεγάλα γεγονότα που με στιγμάτισαν μαζί με την απώλεια των τρίδυμων αδελφών μου. Εγώ σήμερα είμαι ακόμη εδώ και ο καρκίνος πήγε στην… Κίνα».

Βαρύνουσα σημασία είχαν οι ομιλίες του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου και της προέδρου του Παραρτήματος Πάτρας Νατάσας Ράγιου.

Δυναμικό παρόν έδωσαν στην εκδήλωση της Πάτρας τα Παραρτήματα της ΕΑΕ: Αιγίου, Καλαβρύτων, Κορίνθου, Ορ. Κορινθίας, Άργους, Τρίπολης και Αιτωλοακαρνανίας.

Την εκδήλωση στήριξαν με την ενεργή συμμετοχή τους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας – Γραμματεία Γυναικών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα