Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν το Παρίσι

Τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Παρίσι απέκλεισαν Γάλλοι αγρότες, για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Ωστόσο ο αποκλεισμός σημαδεύτηκε με ένα τραγικό περιστατικό, καθώς ένας πυροσβέστης έχασε την ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα από τα φράγματα αυτά.

Με αφορμή το περιστατικό η γαλλική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού, Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγιέ ζήτησε «την άμεση άρση» των φραγμάτων,.

Ένα δεύτερο τροχαίο με έξι ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε κατά τη σύγκρουση ενός τρακτέρ και οχήματος των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Η οργή για την αύξηση του ορίου φορολόγησης στη Γαλλία είναι μεγάλη και οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως για την προβλεπόμενη νέα επιβολή φόρου στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα του αγροτικού τομέα και των τροφίμων, θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δύο συνδικάτα, η Ομοσπονδία συνδικάτων αγροτών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς (FDSEA) και το περιφερειακό τμήμα των νέων αγροτών (JA) είχαν καλέσει τα μέλη τους να οργανώσουν «αποκλεισμό του Παρισιού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα