“Γέρασε πολιτικά ο Τσίπρας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα”, δήλωσε ο Χρυσόγονος

“Μέσα σε τρία χρόνια ο πρωθυπουργός γέρασε πολιτικά, διαψεύδοντας τις υποσχέσεις”. Αυτό τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης, που πρόσφατα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής, συνέχισε λέγοντας για τον Αλ. Τσίπρα, πως «δεν έχει την πολιτική δυναμική να αλλάξει τίποτα στη χώρα και το έχει καταλάβει και ο ίδιος και προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα με επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Εξάλλου, αναφορικά με τη μετωπική σύγκρουση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο του ΣτΕ, ο κ. Χρυσόγονος έκανε λόγο για στρατηγική έντασης εκ μέρους του Μαξίμου. Ειδικότερα, ο κ. Χρυσόγονος εξήγησε με την ιδιότητα και του συνταγματολόγου πως «δεν είναι αλήθεια ότι οι δικαστές δεν θέλουν να ελέγχεται το πόθεν έσχες τους, ούτε η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί σε ανέλεγκτο του πόθεν έσχες»

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν ήταν και τόσο ακραία αυτά που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να δικαιολογήσουν τέτοια αντίδραση από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, κ. Κοντονής «τα άκουσε» ως μέλος της κυβέρνησης, όχι ως άτομο. «Το πρόβλημα εκπορεύεται από το Μαξίμου, όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Μαξίμου έχει στρατηγικής έντασης με τη Δικαιοσύνη». Ο Κ. Τσίπρας, υπενθύμισε, είχε πει ότι η δικαιοσύνη ήταν θεσμικό εμπόδιο, πρόκειται για αδιανόητη δήλωση για πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα