«Γαλάζια» συμφωνία Καραμανλή – Κυριάκου…

Πρώτη η «Α» την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκαλύψει την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας συμφωνήθηκαν αρκετά πράγματα πολιτικού επιπέδου και μάλιστα υπήρξε στρατηγική συμφωνία για να αντιμετωπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Η ενεργοποίηση του Κώστα Καραμανλή ενόψει των εκλογών – στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι η μόνη διέξοδος του Τσίπρα – ήταν ένα πάγιο αίτημα των προέδρων της ΝΔ από την ημέρα που αποχώρησε ο ίδιος. Αν εξαιρέσει κανείς την γραπτή παρέμβαση του λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και το διάγγελμά του στο δημοψήφισμα, ο Κώστας Καραμανλής «μιλούσε» με τη σιωπή του και μέσω τρίτων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο, οι «αντ’ αυτού» δηλώσεις δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις σχέσεις Μοσχάτου – πλ. Μαβίλη

 

Όλα αυτά μέχρι την επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αντρών.

Η «ενεργοποίηση» του Κώστα Καραμανλή θεωρείται δεδομένη.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εκμεταλλευόμενος» την πολιτική συγκυρία και την ευαισθησία του πρώην πρωθυπουργού για σωτηρία της Ελλάδας κατάφερε να τον πείσει να βρεθεί εμπράκτως δίπλα του.

Για τον λόγο αυτό και θα μεταβεί στην Πρώτη Σερρών, μέρος καταγωγής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ θα επισκεφτεί και την περιοχή της Αμφίπολης, για την οποία πολύς λόγος έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή τις εκεί ανασκαφικές ανακαλύψεις και μάλιστα το είχε διαχειριστεί  επικοινωνιακά η κυβέρνηση Σαμαρά.

Από την άλλη, οι διαβεβαιώσεις ότι «ουδείς με εκπροσωπεί» έχουν διαδεχθεί την απαίτηση του να μην αφήνει χώρο η ΝΔ σε «άσπονδους» φίλους και εχθρούς να επικαλούνται τα «καραμανλικά» τους αισθήματα  ή να εγκαλούν τις κυβερνήσεις του χωρίς σθεναρή αντίδραση του κόμματος.

 

Σε καμία των περιπτώσεων η σημερινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη τη κυβέρνηση Καραμανλή δεν θεωρείται τυχαία : «Η παράταξη μας είναι σταθερά προσανατολισμένη στις αξίες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι επίσης μια δύναμη σταθερότητας που δεν έχασε ποτέ τη συνοχή της ακόμη και στα δύσκολα τελευταία χρόνια.

Θυμίζω ότι, το 2009 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε έγκαιρα και έντιμα για τους κινδύνους που είχε για τη χώρα η διεθνής οικονομική κρίση».

 

Αυτό, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, είναι μόνο η αρχή και για τις δύο πλευρές…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα