Γενικός ξεσηκωμός με τον Βασσάρα

Ως γνωστόν, ο Κύρος Βασσάρας είναι εδώ και τρία χρόνια ο αρχιδιαιτητής της Ρουμανικής Επιτροπής Διαιτησίας, αλλά όσο τον… βλέπουν οι Ρουμάνοι διαιτητές μπροστά τους, άλλο τόσο τον βλέπουν και οι… Αμερικάνοι!

Για μία ακόμη φορά δημοσιεύματα στο ρουμανικό Τύπο εκφράζουν τα ερωτηματικά τους για την παρουσία του Έλληνα παράγοντα, μία παρουσία… απουσία, αφού σπάνια εμφανίζεται στη χώρα τους, ενώ δεν έχει βελτιωθεί η διαιτησία στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο Κρίστιαν Σκουτάριο, αθλητικογράφος στη Ρουμανία, έκανε ένα μίνι απολογισμό στην ιστοσελίδα SDNA σχετικά με την παρουσία του Κύρου Βασσάρα:

«Ήταν από την αρχή μία περίεργη απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας να αναλάβει ο Κύρος Βασσάρας τον ορισμό των διαιτητών διότι στη Ρουμανία έχουμε πολλούς πρώην διαιτητές που είναι ικανοί για να αναλάβουν αυτή τη θέση. Και πριν τον Βασάρα δεν υπήρχαν μεγάλα ή κάποια άλλα ειδικά προβλήματα. Έτσι η απόφαση εξέπληξε  πολλούς. Από την άλλη λόγω του ότι ο Βασσάρας είναι γνωστό όνομα και είχε καλό βιογραφικό, ο κόσμος θεώρησε ότι ήταν μία καλή επιλογή.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βασσάρας δεν έκανε τίποτα για τη διαιτησία. Είναι σαν… φάντασμα στη Ρουμανία. Κανείς δεν τον έχει δει, δεν δίνει εξηγήσεις για τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, δεν δίνει Συνεντεύξεις Τύπου. Τρία χρόνια τώρα έχει δώσει μία μόνο Συνέντευξη Τύπου. Έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ εδώ στη Ρουμανία πως ο μισθός του είναι 8.000 ευρώ τον μήνα, ένας τεράστιος μισθός για τα δεδομένα της Ρουμανίας. Απ΄ ότι καταλαβαίνω όμως ο Βασσάρας δεν ζει καν στη Ρουμανία, παίρνει όλες τις αποφάσεις του από την Ελλάδα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαιτησίας στη Ρουμανία , ο Ίον Κρατσιουνέσκου δήλωσε πέρσι πως ο Βασσάρας προσγειώθηκε σαν κομήτης. Μόνο εμείς έχουμε ξένο πρόεδρο διαιτησίας, είπε. Υπήρξαν γενικά πολλές αντιδράσεις όλο αυτόν τον καιρό, ειδικά προς το τέλος της περσινής σεζόν, όταν μίλησαν για τους ορισμούς διαιτητών, ο πρώην προπονητής της Άστρα, Μάριους Σουμούντιτσα και ο αθλητικός διευθυντής της Στεάουα, Μιχάι Στόκα. Όλα αυτά διότι έγιναν πολλά λάθη ειδικά σε μεγάλους αγώνες. Βέβαια αυτά συμβαίνουν στη Ρουμανία κάθε Σαββατοκύριακο και δεν μπορούμε να πούμε πως συνδέονται με τον Βασσάρα. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν βελτιώθηκαν τα πράγματα και δεν έχουμε σε καμία περίπτωση καλές διαιτησίες στο πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα