Γερμανία: Νέα πολιτική ασφαλείας ζητά η Ανγκελα Μέρκελ

«Η Γερμανία θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τις παραλείψεις στον τομέα της ασφάλειας που αποκαλύφθηκαν από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, πριν από έναν χρόνο και να αυξήσει τη βοήθεια που παρέχει στους επιζώντες και στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Να θυμίσουμε πως πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ο Ανίς Αμρί, ένας Τυνήσιος που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία αλλά το αίτημά του είχε απορριφθεί, άρπαξε ενα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και κατόπιν το έριξε στην πλημμυρισμένη από κόσμο αγορά. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Η καγκελάριος έκανε τη δήλωση αυτή στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου στην πλατεία Μπράιτσαϊντπλατς, καθώς εντείνονταν οι επικρίσεις από τις οικογένειες των θυμάτων και από τους επιζώντες σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή της χειρίστηκε την υπόθεση. «Σήμερα είναι ημέρα θρήνου αλλά και μια ημέρα αποφασιστικότητας, να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα που δεν λειτούργησαν στο παρελθόν», τόνισε η Μέρκελ.

Στο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων, χαραγμένα στα σκαλιά της Εκκλησίας του Κάιζερ Γουλιέλμου, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα