ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: “Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ΔΗΣΥ, διαφωνώ στο εγχείρημα συνολικά”

Την διαφωνία του με το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το νέο φορέα, καθώς όπως είπε διαφωνεί συνολικά. Κι όπως τόνισε “η συζήτηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από το περιεχόμενο του νέου φορέα, μετά να αναζητηθεί το πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει αυτές τις θέσεις και στο τέλος να ανοίξει μια συζήτηση για τα σύμβολα”.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου είπα ακόμη:  «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρεί κάποιος τις αρχές του και τις αξίες του, και αυτή τη στιγμή μια τέτοια διαδικασία χρειάζεται τους ανθρώπους που την πιστεύουν. Αν ήταν μια διαδικασία η οποία ήταν ειλικρινής και πραγματικά έφερνε πολιτικές δυνάμεις με υπόσταση, στο να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, τότε βεβαίως θα έπρεπε να συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά σε μια διαδικασία που κόμματα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έρχονται και ζητούν να αλλάξει όλο το αρχιτεκτόνημα της Κεντροαριστεράς, για να δημιουργήσουν κάτι που επικοινωνιακά έχει μια αξία για τις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι χάνουμε περισσότερα από όσα δημιουργούμε».

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα και ότι ο κόσμος του γύρισε την πλάτη, επειδή σταμάτησε να υπηρετεί τις αρχές του. «Ο πολιτικός χώρος [της Κεντροαριστεράς] απαξιώνεται όταν δεν κατεβάζει πολιτική πρόταση και προσπαθεί με επικοινωνιακούς τρόπους να κρύψει την απουσία αυτών των προτάσεων. Το πρόβλημά μας, κι αν αυτή τη στιγμή ο κόσμος μας γυρίζει την πλάτη, είναι ότι δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ψηφίσω ένα κόμμα που αυτοκαταργείται, το οποίο γυρίζει την πλάτη στις αρχές και τις αξίες του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα