Γεωργιάδης: «Δεν ξέρω για του χρόνου»

Το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Πράνιτς πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ και μετά στις άλλες ομάδες σχολίασε ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του «τριφυλλιού» για την τελευταία αγωνιστική των play-off με 1-0.

Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα τον βρει η επόμενη μέρα στην ομάδα της Τούμπας.

Αναλυτικά:

«Για όλη τη διαδικασία των πλέι οφ, με τους -3 βαθμούς και την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Σε όλα τα χρόνια των πλέι οφ δεν υπήρχε ομάδα που να έχει το απόλυτο νικών. Φτάσαμε τα 61 ματς στη σεζόν και τα πλέι οφ είναι μια πολύ κουραστική διαδικασία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Εμείς παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη. Σήμερα τερματίσαμε στη δεύτερη θέση στα χαρτιά, αλλά βαθμολογικά είμαστε πρώτοι. Σήμερα θέλαμε να γίνει ένας τελικός με τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά.

Για την παρουσία του στον πάγκο: «Μου έκανε την τιμή ο προηγούμενος προπονητής να έχω ρόλο ενεργό στην ομάδα. Τον ευγνωμονώ γι αυτό. Ακόμη και σήμερα μιλάμε. Τον Μάρτιο άλλαξαν τα πράγματα με τον προπονητή και αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν καλή η κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα μου ανατέθηκαν στόχοι. Πρώτα να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια να πάρουμε το Κύπελλο, να τερματίσουμε δεύτεροι στη βαθμολογία και να πάρουμε την πρωτιά στα πλέι οφ. Στον τελικό είχαμε μία πολύ κακή βραδιά. Γνωρίζω τι δεν πήγε καλά, με όλες τις απουσίες που είχαμε. Το διάστημα ήταν πολύ μικρό, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ουσιαστικά είχαμε μόνο δύο καθαρές εβδομάδες για προπονήσεις. Η διαιτησία σε όλο αυτό τα διάστημα δεν ήταν μαζί μας. Είμαι χαρούμενος επειδή κατάφερα να πείσω παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους ή που είναι δανεικοί να παίξουν για την ομάδα. Κάποιοι σήμερα δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν. Αυτό για εμένα είναι μεγάλη χαρά».

Για τα λάθη στον προγραμματισμό: «Ίσως είναι έτσι. Ας δούμε το παράδειγμα του Παναθηναϊκού που είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο και το στήριξε. Είναι σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλους. Και εμείς πρέπει να βρούμε αυτό το πλάνο για την επόμενη χρονιά και να το στηρίξουμε ως το τέλος».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Δεν γνωρίζω το δικό μου μέλλον, δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Στο δικό μου το διάστημα πήγαμε σε έναν τελικό μετά από έντεκα χρόνια. Αν και εκείνο το βράδυ ήταν οδυνηρό, το χειρότερο της καριέρας μου, υπάρχει το θετικό ότι πήγαμε στον τελικό και κάποιοι παίκτες κέρδισαν μία εμπειρία. Μακάρι να μην ξαναπεράσουν έντεκα χρόνια».

Για τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει: «Πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι και να συζητήσουν. Να αποφασίσουν για το ύψος του μπάτζετ. Να μη φτάσει ο Γενάρης με ακριβές μεταγραφές που τα δύο τελευταία χρόνια δεν αποδίδουν. Μακάρι να έχουμε παίκτες σαν τον Ινσαουράλδε που αν και δανεικός δίνει τα πάντα στην ομάδα, παρά τα όποια λάθη έχει κάνει».

Για τα δικά του λάθη: «Όλοι κάνουμε λάθη. Το μόνο λάθος που έχω κάνει ήταν στον τελικό του κυπέλλου, όπου φανήκαμε ανέτοιμοι. Ασχοληθήκαμε πολύ με τον ημιτελικό, ακολούθησε μικρό διάστημα και δεν είχαμε ενέργεια στον τελικό. Ίσως να έπρεπε να κάνω κάποια άλλα τρικ, που συνηθίσουν οι προπονητές. Σε διάστημα δύο μηνών δεν μπορείς να κερδίσεις και τα δεκαέξι ματς».

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι για να τρέξει μία κατάσταση. Σε διαφορετική κατάσταση, είναι λογικό να υπάρχει μπέρδεμα για όλους. Το κύριο θέμα όμως είναι το αγωνιστικό και τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν δεν κερδίζει η ομάδα».

Για τον προπονητή: «Ο κ. Στέφενς ήταν ένα μεγάλο όνομα, όμως δεν κατάφερε ο άνθρωπος να πετύχει αυτό που ήθελε, ίσως δεν τον βοηθήσαμε και εμείς. Ένα μεγάλο όνομα και δεν τα κατάφερε. Δεν είμαστε και ο πιο εύκολος οργανισμός ως ΠΑΟΚ, μετά από κάποιες ήττες αλλάζει η κατάσταση. Για τον Στέφενς ίσως να υπάρχει ένα μεγαλύτερο περιθώριο σε σχέση με τον Γεωργιάδη. Όταν όμως φεύγει ένας τόσο μεγάλος προπονητής τον Μάρτιο, προφανώς και υπάρχουν ευθύνες».

Για την έκθεση που θα καταθέσει: «Θα κάνω μία έκθεση όπου θα εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις, για τους ποδοσφαιριστές και για την κατάσταση».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε με αυτούς τους παίκτες: «Οι παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ. Ο Μπέργκ, ο Πράνιτς και άλλοι ποδοσφαιριστές. Είναι φυσιολογικό αυτό, είναι καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα στον ΠΑΟΚ. Αν εμείς πάρουμε αυτούς τους παίκτες, πάλι θα έχουμε γκρίνια. Ο Παναθηναϊκός όμως τα στηρίζει αυτά τα παιδιά».

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΠΑΟΚ: «Με αυτή την κατάσταση δεν έχεις τύχη. Πρέπει να έχεις δύο τρεις φορές καλύτερη ομάδα για να τα καταφέρεις. Θυμηθείτε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Από αυτό το πέναλτι που δόθηκε, σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να πάθουμε. Για την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών τι να πω, είναι εξοργιστικό. Μακάρι αυτή η τιμωρία να είναι η απαρχή για να γίνουν όλα σωστά από εδώ και πέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς όμως δεν το πιστεύει αυτό».

Για τον Γκερμάν Τσιστιακόφ: «Ο κ. Τσιστιακόφ έχει φύγει. Ήθελε να προσφέρει, όλοι έχουν καλή πρόθεση στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα