Γιακουμάκης και Μανούσος τον οδηγούν!

Κι αν πέρσι ο πίνακας των σκόρερ της Super League είχε ελληνικό χρώμα, καθώς Φορτούνης, Αθανασιάδης, Γιάννου, Μάντζιος και Μπακασέτας συνωστίζονταν στην πρώτη εξάδα (μαζί τους και ο… ξένος Μπεργκ), φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η μόνη ομάδα που σπάει τον κανόνα και φέρνει Έλληνες παίκτες στις κορυφαίες θέσεις του πίνακα των σκόρερ είναι ο θαυμάσιος, φέτος, Πλατανιάς.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης με ένδεκα γκολ σε 21 συμμετοχές βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πίνακα, ενώ στην έβδομη βρίσκεται ο Γιώργος Μανούσος με επτά γκολ σε 23 συμμετοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 17 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει περισσότερα από πέντε γκολ μέχρι στιγμής και οι 13 είναι ξένοι. Πέραν των δύο ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, οκτώ γκολ έχει ο Θωμάς Ναζλίδης της ΑΕΛ και έξι ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ!

Του χρόνου ο Γιακουμάκης – που είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ μέχρι στιγμής – θα ανήκει στην ΑΕΚ και θα είναι συμπαίκτης του Πέτρου Μάνταλου και αυτό έχει τη σημασία του, ιδίως από τη στιγμή που ο Σέρχιο Αραούχο δεν μείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Ένωση.

Ο περσινός πρώτος σκόρερ, ο Κώστας Φορτούνης, έχει περιοριστεί στα πέντε γκολ, ενώ τέσσερα έχουν ο Μιχάλης Μανιάς και ο Νίκος Ιωαννίδης του Αστέρα, ο Πέτρος Γιακουμάκης του Λεβαδειακού και ο Θοδωρής Βασιλακάκης της Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα