ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “Έδωσαν τα πάντα και δεν πήραν τίποτα”

“Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κουραστεί να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “εδώ τελειώνουν τα ψέματα”. Αγόμαστε και φερόμεθα όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους χωρίς, τελικά, κανένα αποτέλεσμα”. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η Νάντια Γιαννακοπούλου, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας μιλώντας για την ανάγκη απομείωση του δημόσιου χρέους υποστήριξε: “Για να επιτευχθεί λύση όμως, πρέπει η κυβέρνηση να έχει ξεκάθαρη στρατηγική, και δυστυχώς είναι εμφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική διαχείρισης του χρέους. Σήμερα βλέπουμε ότι ψήφισαν όχι μόνο τρίτο, αλλά και τέταρτο μνημόνιο και μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ γιατί, υποτίθεται, όπως μας έλεγαν μέχρι πρόσφατα, θα εξασφάλιζαν την αναδιάρθρωση του χρέους. Έδωσαν τα πάντα και δεν πήραν τίποτα. Μόνο “αν” και “εφόσον”. Υπήρξε τόσο κακή η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, που μας οδήγησε σε τέταρτο μνημόνιο, με μέτρα ολετήρα. Μέτρα που θίγουν κατά κύριο λόγο τους οικονομικά ασθενέστερους και όχι μόνο τη μεσαία τάξη, τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν και ξαναψήφισαν με τις γνωστές… ντροπολογίες”.

Η κ. Γιαννακοπούλου επιτέθηκε και με σφοδρότητα προσωπικά στον κ. Τσίπρα τονίζοντας: “Το ότι έχει δεσμευτεί δημόσια γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός αποτελεί ανέκδοτο: πόσες φορές έχει δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας και για πόσα ζητήματα, και τελικά δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά; Πόσες φορές είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ότι “αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουμε”, ότι θα ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, ότι σύντομα βγαίνουμε στις αγορές, ότι η ανάπτυξη έρχεται; Κάθε φορά που μας διαβεβαιώνει για κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η μόνη σίγουρη διαβεβαίωση για αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι δεν ισχύει τίποτε από όσα λέει”.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα