«Γιατί είναι πιθανό το τέταρτο μνημόνιο»

Το έδαφος για ένα ακόμα μνημόνιο, το τέταρτο κατά σειρά, προετοιμάζει η Citi την Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση που έστειλε στους πελάτες της. Η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για τον κίνδυνο εκτροχιασμού των δημοσιονομικών στόχωνενώ μιλά για επανάληψη της κρίσης του 2015.

Ο Γιούνκερ πιέζει για μια γρήγορη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση είναι διχασμένη ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες παραχωρήσεις και την επιπλέον καθυστέρηση, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι συνεχείς καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις και η αύξηση των κινδύνων ενός ναυαγίου με τους πιστωτές χτυπούν έντονα την οικονομία, και φέρνει πίσω αναμνήσεις από την πολιτική κρίση των μέσων του 2015, η οποία έφερε την Ελλάδα στο “παρά ‘5” της εξόδου από την ευρωζώνη και μειώνουν περαιτέρω τις πιθανότητες ενός επιτυχούς τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Έτσι, όπως για πρώτη φορά προειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα, ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα γίνεται πλέον όλο και πιο πιθανό, μετά την λήξη του τρέχοντος, το καλοκαίρι του 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα