Γιατί μήνυσε γνωστή εφημερίδα ο Γιάννης Παπαμιχαήλ

 

Μήνυση σε εφημερίδα που εξέδωσε ένθετο με φωτογραφίες της αξέχαστης Αλίκης, χωρίς την άδειά του υπέβαλε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Στίς 12/11/2016 η εφημερίδα “στο Καρφί” προσέφερε δωρεάν ανατυπωμένο αντίγραφο ενός σπάνιου βιβλίου του “Εδώ Αλίκη”, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1961 από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο ΙΚΑΡΟΣ. Η εν λόγω εφημερίδα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το παρουσίασε ώς δικό της ντοκουμέντο αφαιρώντας από το εξώφυλλο τον ΙΚΑΡΟ , ενώ στο εσωτερικό του…απαγορεύει μάλιστα την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του βιβλίου.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο ΤLIFE, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας και της εταιρείας η οποία την εκδίδει καθώς και τυχόν τρίτοι, υπέπεσαν εκτός έπο την παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, σε σοβαρά αδικήματα όπως η απάτη και η πλαστογραφία!

Σε επικοινωνία που είχαν  με τον διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Πρέκα, ο δήλωσε τα εξής:
«Καταρχήν δεν έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει κάποια μήνυση ή αγωγή από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.  Η Αλίκη σε αυτό το έντυπο, δεν λειτούργησε  ως συγγραφέας άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πνευματικά δικαιώματα. Πρόκειται για αφήγηση. Όταν περάσουν κάποια χρόνια τα πνευματικά δικαιώματα στα κείμενα, δεν υφίστανται. Όσο για τις φωτογραφίες δεν κρύψαμε ότι πρόκειται έντυπο των εκδόσεων Ίκαρος και στο εξώφυλλο το κρύψαμε για πρακτικούς λόγους. Δεν αποκρύψαμε όμως ότι είναι των εκδόσεων Ίκαρος και δεν είπαμε ότι ήταν δικό μας. Αναδημοσιεύσαμε την αφήγηση της Αλίκης ως δημοσιογραφικό ντοκουμέντο. Επίσης δεν σκοπεύαμε στην εμπορική εκμετάλευση γιατί το βιβλίο κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα και όχι στα βιβλιοπωλεία».

dddddd

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα