Γιατί σκότωσε 17 άτομα ο μακελάρης της Φλόριντα- Τι αποκαλύπτουν μαρτυρίες

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων για το πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα. Σύμφωνα με όσα είπαν, ο λόγος που ανάγκασαν τον 19χρονο Νίκολα Κρουζ να πάρει το όπλο και να σκοτώσει 17 άτομα ήταν η ερωτική απογοήτευση.

Όπως όλα δείχνουν, ο χωρισμός του νεαρού με μία 17χρονη μαθήτρια και ο ξυλοδαρμός του νέου αγοριού με το οποίο η κοπέλα ξεκίνησε σχέση.

Το βίαιο επεισόδιο προκάλεσε την αποβολή του Νίκολας Κρουζ από το σχολείο και λίγο καιρό μετά, τον εφιάλτη για δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής ακροδεξιάς εθνικιστικής οργάνωσης, την οποίας ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα, ήταν μέλος. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκολας Κρουζ συμμετείχε στις δραστηριότητες του ακροδεξιού εθνικιστικού γκρουπ «Republic of Florida».

Ο μακελάρης της Φλόριντα, όπως θα μείνει στην ιστορία, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή της θανατικής ποινής, ήταν μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης και είχε αναπτύξει παραστρατιωτική δράση, όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού γκρουπ, Jordan Jereb. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε ενταχθεί μετά από πρόταση άλλου μέλους της οργάνωσης.

Σε ερώτηση αν η οργάνωση εμπλέκεται στη δολοφονική ενέργεια του Νίκολας Κρουζ, ο Jereb αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη ή γνώση. Δήλωσε, μάλιστα, πως πιστεύει ότι ο 19χρονος είχε κάποιο πρόβλημα ερωτικής φύσης με κάποιο κορίτσι, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, που προφανώς γνώριζε κάτι περισσότερο, η επιλογή του να επιτεθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν ήταν τυχαία.

Λίγες ώρες αργότερα, μία 17χρονη μαθήτρια του λυκείου στο Πάρκλαντ επιβεβαίωσε με μαρτυρία της το παραπάνω σενάριο. Η Victoria Olvera υποστήριξε ότι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ είχε σχέση με μία κοπέλα, για την οποία, κατά την περυσινή σχολική χρονιά, τσακώθηκε με ένα άλλο αγόρι.

Η κοπέλα είχε χωρίσει με τον 19χρονο -μετέπειτα- μακελάρη και είχε ξεκινήσει σχέση με άλλο αγόρι, γεγονός που εξόργισε το δράστη. Η Victoria Olvera δήλωσε μάλιστα, ότι ο λόγος που αποβλήθηκε ο Νίκολας Κρουζ, ήταν για τον ξυλοδαρμό του άλλου μαθητή, ο οποίος του «έκλεψε» την κοπέλα.

Ο Νίκολας Κρουζ σκότωσε 17 μαθητές και τραυμάτισε άλλους 15, χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο AR-15. Συνελήφθη έξω από το σχολείο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 προμελετημένους φόνους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα