Γιατί το ΚΙΔΗΣΟ είναι ενάντια στον «πάγο» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας από την ΕΕ

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ενάντια στον «πάγο» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας από το Ευρωκοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας λάθος μια τέτοια κίνηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως συμμερίζεται τις ανησυχίες του δημοκρατικού κόσμου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επιτελείς του ΚΙΔΗΣΟ, το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν θα αποτελέσει λύση για το έλλειμα Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γείτονα χώρα.

Αντιθέτως, η εσωστρέφεια και ο ισλαμοεθνικισμός μίας Τουρκίας αποκομμένης από την ΕΕ, θα καταστήσουν την Άγκυρα έναν ακόμη πιο μεγάλο κίνδυνο αποσταθεροποίησης στα σύνορα της Ευρώπης.

«Μία Τουρκία αντιευρωπαϊκή, εσωστρεφής, εθνικιστική και αυταρχική, θα γίνει ένας ακόμα αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την Ευρώπη, την Ελλάδα, την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή», αναφέρουν στο ΚΙΔΗΣΟ.

«Στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι κίνδυνο για την Δημοκρατία αποτελούν και οι απόψεις που ποτέ δεν υποστήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και της καλπάζουσας ακροδεξιάς εντός της ΕΕ, εγκαταλείποντας όσους παλεύουν εντός της Τουρκίας για περισσότερη Δημοκρατία»

Για αυτό το λόγο στο ΚΙΔΗΣΟ μια πιο αυστηρή διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά την τήρηση όλων των κριτηρίων που απαιτούνται για τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα