Γιατί το κόμμα των Πρασίνων σέρνει τον Σόϊμπλε στα δικαστήρια

Δεν έχει μόνο εχθρούς εκτός Γερμανίας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και μέσα στη χώρα του.Η υπέρμετρα σκληρή θέση τoυ Γερμανού υπουργού Οικονομικών που συνοδεύτηκε από πλείστες απειλές και… νουθετήσεις για την Αθήνα και η πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τον φέρνει πιθανά αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη, καθώς το κόμμα των Πρασίνων απειλεί με νομικές διαδικασίες ενάντια στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Πρασίνων, οι οποίοι ασκούν σκληρή κριτική στη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έπληξε το δικαίωμα σύμπραξης του γερμανικού κοινοβουλίου, επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους συναδέλφους του για τα σχέδιά του όσον αφορά το Grexit. Τώρα οι Πράσινοι προσφεύγουν στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Μανουέλ Σαραζίν είπε χαρακτηριστικά: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφήνει μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστο τον ακριβή χαρακτήρα της πρότασης του Σόιμπλε», αρνούμενη ότι το Grexit υπήρξε μια σοβαρή προοπτική για τη γερμανική κυβέρνηση. Ωστόσο η πρόταση είχε καταγραφεί από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου 2105.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα