Γιατί «φωνάζει» η ΑΕΚ για τους βοηθούς και τον τέταρτο

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει αδικηθεί ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με εξαίρεση εκείνον που ο διαιτητής Μπάκας σφύριξε πέναλτι το επιθετικό φάουλ του Βαζέχα στον Βλάχο! Μάλιστα, στον τελικό με τον Ολυμπιακό το 2009 ο Κάκος έδειξε δύο (ορθές) κόκκινες στον Ολυμπιακό, το 2011 επέτρεψε τη διεξαγωγή του ματς παρά τα επεισόδια και το 2002 η ΑΕΚ πήρε πέναλτι και αποβολή κόντρα στον Ολυμπιακό (ορθές και οι δύο αποφάσεις)

Ωστόσο, έχει νιώσει στο πετσί της πολλές «σφαγές» από τους βοηθούς και τους τέταρτους σε ντέρμπι πρωταθλήματος και σε άλλες φάσεις του Κυπέλλου.

Το 2004 για να φτάσει ο ΠΑΟ στον τελικό έπρεπε να αποκλείσει την ΑΕΚ. Στον ημιτελικό της Λεωφόρου κι ενώ η Ένωση έπαιζε με δέκα παίκτες, είδε τον τέταρτο διαιτητή Κασναφέρη να… αδιαφορεί προκλητικά όταν ο Κρέικ ζητούσε επίμονα να μπει στο γήπεδο (είχε περάσει εκτός για να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες). Η ΑΕΚ δέχθηκε σε αυτή τη φάση την ισοφάριση από τον Ολισαντέμπε και μετά ο Μπριάκος απέβαλε και τον Ολλανδό για διαμαρτυρία. Στη ρεβάνς η αποδεκατισμένη ΑΕΚ έχασε 1-2 στα Άνω Λιόσια.

Το 2005 μετά το 0-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, η Ένωση πήγε στο «Καραϊσκάκης», έκανε το 0-1 με τον Λυμπερόπουλο και στη συνέχεια Ασουνσάο και Σοάρες κόπηκαν με ανύπαρκτα οφ σάιντ με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Στο ίδιο ματς δε δόθηκε πέναλτι στο Ριβάλντο (τζαρτζάρισμα Γεωργέα), ακυρώθηκε σωστά γκολ του Γεωργάτου και αποβλήθηκε με αυστηρές κάρτες ο Σέζαρ στο 55’.

Το 2010 ο τέταρτος διαιτητής, Τριτσώνης, παρεμβαίνει στην απόφαση του Σαραϊδάρη και υποδεικνύει στον διαιτητή Καλόπουλο να μετρήσει το γκολ οφ σάιντ του Ολυμπιακού (σουτ του Αβραάμ, προβολή του Μήτρογλου). Η ΑΕΚ στη συνέχεια νίκησε 1-2 με τα δύο γκολ του Σκόκο, με τον διαιτητή να προστατεύει την Ένωση (μετά το αρχικό του λάθος).

Στον περσινό προημιτελικό του ΟΑΚΑ, οι παίκτες της ΑΕΚ κόπηκαν δύο φορές με ανύπαρκτα οφ σάιντ, ενώ ο βοηθός και ο επιπρόσθετος δεν είδαν το χέρι του Χάρα στη  ισοφάριση. Ομοίως, στο Φάληρο διαιτητές και βοηθοί έπαιζαν 90-10.

Και αυτά δεν είναι καν τα παιχνίδια στα οποία έχει νιώσει η ΑΕΚ τις μεγαλύτερες αδικίες, είναι όμως αυτά στα οποία πρωταγωνιστές των αδικιών ήταν οι βοηθοί και οι τέταρτοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα