Για ένα ημίχρονο θύμισε «Βασίλισσα»

 

Η σχιζοφρένεια που διακατέχει τη φετινή μπασκετική ΑΕΚ σαν να βρίσκει… γιατρειά χάρη στην κίνηση ματ της διοίκησης πριν από μερικές μέρες, δηλαδή την πρόσληψη του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον το πλάνο της διοίκησης του Μάκη Αγγελόπουλου, που είναι να χτίσει την ΑΕΚ των επόμενων χρόνων και όχι απαραίτητα τη φετινή. Η Ένωση με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο, διαθέτει έναν προπονητή που μπορεί να διδάξει όλα αυτά τα νεαρά παιδιά που ήρθαν στο ΟΑΚΑ (Άτιτς, Μωραϊτης, Τσαλμπούρης, Καμαριανός), αλλά που πάσχει στο κοουτσάρισμα και στον τρόπο διεξαγωγής του σύγχρονου μπάσκετ που καμία σχέση δεν έχει με το προ 15ετίας άθλημα των επιθέσεων των 30 δευτερολέπτων!

Με την κίνηση ματ-Μανωλόπουλου, όμως, η ΑΕΚ έχει βελτιώσει 100% την άμυνά της και κυρίως δείχνει εξαιρετική σπουδή του αντιπάλου όσο περνάει η ώρα του εκάστοτε αγώνα, με αποτέλεσμα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ η «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ να πετύχει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή της ιστορίας της, επιστρέφοντας από διαφορά 17 πόντων.

Αν μάλιστα ο κόουτς Σάκοτα αρχίσει να παίρνει τα μέγιστα και από τις καλοκαιρινές του επιλογές, τότε ακόμη και οι τελευταίοι αμφισβητίες θα σωπάσουν, ιδίως αν συνεχίσουν οι νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήδη ο Γουόρεν εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί της ομάδας, ενώ επιτέλους έδειξε καλά στοιχεία και ο Κάρτερ! Η ομάδα, βέβαια, εξακολουθεί να πάσχει στη θέση «5», ενώ απαραίτητη είναι και η προσθήκη ενός καθαρόαιμου πλέι-μέικερ, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει η απαραίτητη βιασύνη.

Κατσίβελης και Σάκοτα έχουν περάσει θέματα υγείας και υπάρχει η προσμονή και η ελπίδα πως αμφότεροι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν με τον καιρό, κάτι που επιτρέπει στο προπονητικό τιμ να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες μέρες. Όπως και να έχει, ο κόσμος δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερα παράπονα από την ομάδα, παρά τις τεράστιες απαιτήσεις που προέρχονται από την πίεση που δημιούργησε  η τελευταία οκταετία κατά την οποία η ομάδα βρισκόταν σε παρακμή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα