“Για κάθε ευρώ φόρο θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνσης”

Στη συνεδρίαση του Eurogroup των Βρυξελλών και την απόφαση που πάρθηκε για την Ελλάδα αναφέρθηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο Νίκος Παππάς. O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε  πως “το κεντρικό σημείο της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα” ενώ τόνισε ακόμα πως “για κάθε ευρώ φόρων θα υπάρχει κι ένα ευρώ ελάφρυνση”.

«Ό,τι γίνει θα γίνει ταυτόχρονα. Θα έχουμε ψήφιση ρυθμίσεων που θα ισοφαρίζουν οποιαδήποτε επιβάρυνση προκαλεί η φορολογία. Θα έχουμε ταυτόχρονα ψήφιση μέτρων και αντίμετρων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Είχαμε τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα, μιλούσαν για Grexit, η Νέα Δημοκρατία έλεγε να μην κλείσει η αξιολόγηση να πάμε σε εκλογές, αλλά δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα. Το πρόγραμμα προχωρεί όπως είχε διαμορφωθεί πέρυσι τον Ιούλιο. Είχαμε στόχο 0,5% πλεόνασμα κι πάμε για πάνω από 2%. Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα» διαβεβαίωσε ο κ. Παππάς.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει ολοκληρωθεί» είπε ακόμη ο υπουργός, ενώ για τις μειώσεις των συντάξεων τονίζει «δεν πρέπει να προεξοφλούμε κανένα μέτρο. Ερχόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και η ομάδα μας θα φέρει ένα αποτέλεσμα που θα είναι καλό»

Για τα εργασιακά επισήμανε πως υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου και της κυβέρνησης πως «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».
Υπογράμμισε, τέλος, πως η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας όπως η παροχή της 13ης σύνταξης και η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα