Για την οικονομική καταστροφή του αποκαλύπτεται Έλληνας αοιδός: «Έχασα 2 εκατομμύρια ευρώ»

Κατά δύο εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος θα ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής, αν δεν είχε κάνει κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις, που δεν αποδείχτηκαν επικερδής. Μιλώντας στην εφημερίδα Freddo ο Λευτέρης Πανταζής εξομολογήθηκε ότι έπεσε σε κατάθλιψη και έφτασε σε σημείο να μην έχει να πάρει τα απαραίτητα για το σπίτι του.

Υπήρξε διάστημα αυτά τα τελευταία χρόνια που δεν είχες χρήματα; Το ρωτώ γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι είσαι εύπορος.

Βεβαίως και υπήρξε. Πέρασα δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν ημέρες που δεν είχα χρήματα να αγοράσω ούτε τα αναγκαία για το σπίτι μου. Αυτό φυσικά οφειλόταν στο ότι έπρεπε να αποπληρώσω υποχρεώσεις που ήταν ανοιχτές. Προτίμησα να αποφύγω όσο το δυνατόν τα προβλήματα με τις τράπεζες επιλέγοντας να στερηθώ προσωπικά πράγματα.

Πόσα χρήματα έχεις χάσει;

Έχω χάσει 2 εκατ. ευρώ την εξαετία της κρίσης. Ήταν σοκαριστικό. Τα χρήματα τα επένδυσα σε διάφορες επιχειρήσεις που θεωρούσα ότι ήταν έξυπνες επενδυτικά κινήσεις. Δεν περίμενε κανείς ότι αυτή η οικονομική βόμβα θα θέριζε τα πάντα στην Ελλάδα. Αν το είχα υποψιαστεί, δεν θα επένδυα αυτό το ποσό. Δημιούργησα πέντε χώρους εστίασης, αλλά εξαιτίας της κρίσης δεν ήταν εφικτό να ορθοποδήσουν. Είχα 150 άτομα προσωπικό.

Δεν έβγαζα τα χρήματα που απαιτούνταν για να καταφέρω να αντεπεξέλθω στα ενοίκια, στο ΙΚΑ, στους μισθούς. Έβαζα συνέχεια από την δουλειά μου λεφτά προκειμένου να ενισχύσω τις επιχειρήσεις. Δεν ήταν εφικτό όμως να «ζήσουν».

Δεν είναι εύκολο να χάνεις ένα τόσο μεγάλο ποσό. Πως το διαχειρίστηκες;

Κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν έβγαινα έξω από το σπίτι μου. Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια από γνωστούς μου. Σκεφτόμουν πως αν έμπαινα στην διαδικασία να δανειστώ χρήματα θα μου έλεγαν «Εσύ αγοράζεις όλη την Ελλάδα. Γίνεται να μην έχεις χρήματα;». Με ακολουθεί ο μύθος των τραγουδιστών. Προς Θεού έκανα χρήματα, βοήθησα την οικογένειά μου όπως και κάθε άνθρωπο που ήξερα ότι το έχει ανάγκη.

παν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα