Για το ολλανδικό… κοπέλι

Οι περισσότερες λεπτομέρειες έχουν «κλειδώσει» και το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου (στις 6 το απόγευμα), θα είναι μια απίστευτη συνάντηση ποδοσφαιρικών αστέρων του παρελθόντος.

Ένας αγώνας στο «Γεντί Κουλέ» που αναμένεται να μείνει στην ιστορία, για το σκοπό που γίνεται, αλλά και για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην ιστορική έδρα του ΟΦΗ για να τιμήσουν τον μεγάλο Ολλανδό.

Από τη μία τα «Παιδιά Γκέραρντ» και από την άλλη οι «Φίλοι Γκέραρντ». Μέχρι τώρα, στην πρώτη ομάδα μετέχουν 51 πρώην (αλλά και νυν) ποδοσφαιριστές από την άλλη άκρη του κόσμου ως το Ηράκλειο, που μεγαλούργησαν υπό την καθοδήγηση του «Μίστερ». Στην άλλη ομάδα 32 πρώην παίκτες, με τους οποίους συνδέθηκε σε άλλες ομάδες ή με αμοιβαία σχέση εκτίμησης.

Με σημερινό δελτίο Τύπου, ο Ηλίας Πουρσανίδης που ανέλαβε την πρωτοβουλία για αυτό το φιλικό αναφέρει: «Εμείς, τα “παιδιά” του Ευγένιου Γκέραρντ και του ΟΦΗ, ήρθε η στιγμή να αποδώσουμε στον ποδοσφαιρικό μας “πατέρα” την τιμή που του αρμόζει. Για όλες τις υπέροχες και “μαγικές” στιγμές που χάρισε σ’ εμάς και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διοργανώνουμε λοιπόν ένα σπουδαίο παιχνίδι  για  να τιμήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα. Που αλλού; Στο… σπίτι μας. Στο θρυλικό “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”-“Γεντί Κουλέ”. Εκεί όπου γράφτηκαν μερικές από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΟΦΗ! Σ’ αυτό το γήπεδο θέλουμε ν’ αναβιώσουμε και ν’ ανασύρουμε από τη μνήμη μας, έστω για λίγο, τις στιγμές που μας σημάδεψαν ως ανθρώπους και ως ποδοσφαιριστές. Στιγμές που μας έκαναν υπερήφανους που φορέσαμε αυτή την τιμημένη φανέλα.

Καλεσμένοι μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τους “φίλους” του Ευγένιου. Μια επίλεκτη ομάδα με σημαντικές μορφές και “θρύλους” του αθλήματος που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε συλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Όλοι εμείς σας καλούμε να γεμίσετε κάθε γωνιά του γηπέδου, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ευγένιο Γκέραρντ γι’ αυτά που μας δίδαξε και γι’ αυτά που μας χάρισε, δίνοντας μας την ευκαιρία να τα αναπολούμε με χαρά, ευτυχία, μα πάνω από όλα με υπερηφάνεια!

Γιορτάζουμε και τιμούμε τον μοναδικό προπονητή στη Ελλάδα που παρέμεινε 15 συναπτά χρόνια στην ίδια ομάδα!!! Τον μοναδικό προπονητή που έψαχνε σ’ όλο τον πλανήτη για να βρει νέα ταλέντα, ώστε υπό την καθοδήγησή του να εξελιχθούν σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές! Τον μοναδικό προπονητή που άνοιξε διάπλατα την “πόρτα” της εθνικής ομάδας για πολλούς από μας! Θα είναι μια γιορτή όπως πραγματικά του αξίζει!».

Παράλληλα το ίδιο βράδυ, όλοι εμείς οφείλουμε να τιμήσουμε και τον άνθρωπο ο οποίος, πρώτος ονειρεύτηκε, σχεδίασε και εν τέλει κατάφερε να δημιουργήσει έναν μεγάλο ΟΦΗ, ικανό να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον αξέχαστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη! Αυτόν που εμπνεύστηκε και δημιούργησε, μεταξύ άλλων, το “σπίτι” του ΟΦΗ, αφήνοντάς το παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ποδοσφαιριστών. Το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα στην Ελλάδα».

ΠΑΙΔΙΑ ΓΚΕΡΑΡΝΤ: Γιάννης Αναστασίου, Παύλος Αδάμος, Αλέξης Αλεξούδης, Μίλτος Ανδριανίδης, Στέφανος Βάβουλας, Γιάσμινκο Βέλιτς, Χάιμε Βέρα, Γιώργος Βλαστός, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Νίκος Γιαλαμάς, Νίκος Γκουλής, Αλέκος Δέδες, Μανόλης Δερμιτζάκης, Άγγελος Διγκόζης, Γιάννης Θωμαΐδης, Νίκος Ιορδανίδης, Αλεσάντρο Ίσις, Κώστας Κιάσσος, Θανάσης Κολιτσιδάκης, Σήφης Κορωνάκης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Πέτρος Μαρινάκης, Νίκος Μαχλάς, Μπάμπης Μουστακίδης, Δημήτρης Μούτας, Κώστας Μπατσινίλας, Άριαν Μπεκιάι, Νίκος Νιόπλιας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Νίκι Παπαβασιλείου, Νίκος Παπαδόπουλος, Μανόλης Πατεμτζής, Κώστας Παυλόπουλος, Τάκης Περσίας, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς, Μιχάλης Σηφάκης, Μύρωνας Σηφάκης, Κώστας Σταυρακάκης, Ανδρέας Σκέντζος, Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς, Νίκος Τσιαντάκης, Νίκος Τσίμπος, Γρηγόρης Τσινός, Τσιφούτης Γιώργος, Κώστας Φραντζέσκος, Κώστας Χανιωτάκης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και Βαγγέλης Χοσάδας.

ΦΙΛΟΙ ΓΚΕΡΑΡΝΤ: Γιώργος Αμανατίδης, Στράτος Αποστολάκης, Χρήστος Βαζέχα, Στέλιος Βενετίδης, Λεωνίδας Βόκολος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Σίνισα Γκόγκιτς, Τραϊανός Δέλλας, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άκης Ζήκος, Γιώργος Καραγκούνης, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Μιχάλης Καψής, Νίκος Κωστένογλου, Θανάσης Κωστούλας, Σάββας Κωφίδης, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Κώστας Μαλέκος, Δημήτρης Μάρκος, Άγγελος Μπασινάς, Ντέμης Νικολαΐδης, Αντώνης Νικοπολίδης, Νίκος Νταμπίζας, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Τόνι Σαβέφσκι, Δημήτρης Σαραβάκος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Βασίλης Τσιάρτας και Τάκης Φύσσας.

Ενημέρωση, οδηγίες και συνδιοργανωτές

Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού αναφέρονται ακόμη οδηγίες, αλλά και ο φιλανθρωπικός σκοπός του φιλικού αγώνα: «Για τη δική σας ασφάλεια στη διάρκεια του “παιχνιδιού”, αφού οι εξέδρες του “Θ. Βαρδινογιάννης” είναι σίγουρο ότι θα αποδειχτούν μικρές για να μας χωρέσουν, αποφασίσαμε να ορίσουμε μια ενδεικτική τιμή εισιτηρίου (μόλις 1 ευρώ). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν από την οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ στο “Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ, Τάλως” και στην “Εθελοντική ομάδα Ηρακλείου, Give”.

Αυτή τη γιορτή “προσυπογράφουν” με την υποστήριξή τους η ΠΑΕ ΟΦΗ, η ΕΠΣ Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου. Να είστε σίγουροι ότι από μας δε θα λείψει κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα γίνει και μ’ εσάς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα