Για το φθινόπωρο μεταθέτει η κυβέρνηση το θέμα των συμβασιούχων

Για το φθινόπωρο μεταθέτει την ρύθμιση για τους συμβασιούχους των δήμων η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη το φθινόπωρο η κυβέρνηση έχει να δώσει μάχη σε δύο μέτωπα για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων:

Πρώτον πρέπει να φέρει μία νομοθετική ρύθμιση που θα πρέπει να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, και

Δεύτερον πρέπει να πείσει τους Θεσμούς ότι το τέλος στην εργασιακή ομηρία αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, δεν συνιστά νέες προσλήψεις και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

«Έχουμε δεσμευτεί, ως υπουργείο, και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση που θα είναι και συμβατή με το Σύνταγμα και με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες», είπε ο κ. Σκουρλέτης και με αναφορές και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών, συμπλήρωσε: «μέσα στο έτος, στο φθινόπωρο, πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτή τη διάταξη η οποία δεν θα αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, θα αφορά και χιλιάδες άλλους συμβασιούχους οι οποίοι δουλεύουν στο δημόσιο τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, κάτω από το ίδιο καθεστώς. Είναι νομίζω λοιπόν κοινωνικά δίκαιο το αίτημά τους και οφείλουμε να δώσουμε απάντηση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα