Γιούργκεν Κλοπ: «Οι παίκτες χρειάζονται προστασία»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον, οι αντιδράσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, ενάντια στα σχέδια του λόμπι που οραματίζεται μία συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν, με παιχνίδια ανά τρεις μέρες!

Ήδη η εφαρμογή του πλάνου προσεγγίζει το απόλυτο, καθώς η εξέλιξη των θεσμών του Champions League και του Europa League, σε συνδυασμό με το βαρύ πρόγραμμα των διεθνών υποχρεώσεων που έχουν οι ποδοσφαιριστές, επιτρέπουν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας, ενώ το βάρος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά (Mundial, EURO, Copa America, Copa Africa).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την αρχή, αξιοποιώντας το διεθνές αντίκτυπο που έχουν οι δηλώσεις του. Ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου καυτηρίασε την τακτική των συνεχόμενων αγώνων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σκοτώνουμε τους παίκτες»!

Τη σκυτάλη πήρε ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος δήλωσε: «Με αυτό το ρυθμό, κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα μπορεί να αγωνίζεται περισσότερα από 10 χρόνια. Αναγκαστικά θα αποσύρεται λίγο μετά τα 30 του. Παλιοί παίκτες, που καταλαμβάνουν πλέον θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, ξέχασαν πόσο επίπονη διαδικασία είναι η δουλειά του ποδοσφαιριστή. Πρέπει να ανατρέξουν στο παρελθόν και να σκεφτούν. Θα έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 24 ομάδες, το 2016, επειδή σε κάποιους άρεσε η ιδέα. Για τους παίκτες, αυτό δεν έχει νόημα. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ξεκούραση, διότι καταπονούνται πολύ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα