Γιώργος Γιασεμής: «Μου κάνει γελοίο που οι Έλληνες τραγουδάνε αγγλικά στην Eurovision»

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Κάμπου

Μπορεί να είδαμε πρόσφατα τις επικές στιγμές που έζησε ο Βασίλης Καρράς στη συναυλία του στη Σόφια της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να μπει και στο βιβλίο Γκίνες, ο Γιώργος Γιασεμής όμως είναι ο δεύτερος Έλληνας που απολαμβάνει εκεί τα τελευταία χρόνια την ίδια ασύλληπτη αποδοχή.

Το ντουέτο του με τη διάσημη Βουλγάρα τραγουδίστρια Ανέλια με τον τίτλο «Έτσι ξαφνικά» σαρώνει στη γείτονα χώρα με πολλά εκατομμύρια views στο youtube, όπου εμφανιστεί γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Βουλγαρίας, επανεκτελώντας όλα τα τραγούδια του.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως με εκείνον και την Ανέλια που τον επισκέφτηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική; Θα ήθελε να εκπροσωπήσει μαζί της τη Βουλγαρία στη Γιουροβίζιον; Γιατί χαρακτηρίζει ως γελοία τα τραγούδια που στέλνει η χώρα μας; Ο Γιώργος Γιασεμής, που «σαρώνει» στα «Mamounia live» της Θεσσαλονίκης, δίνει όλες τις απαντήσεις:

Τελικά είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός, γιατί μας έχεις μπερδέψει λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μόνο στη συμπρωτεύουσα!

«Όχι, Αθηναίος είμαι, αλλά πλέον νιώθω Θεσσαλονικιός. Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από εκεί που γεννιέται αλλά εκεί που νιώθει ότι ανήκει. Η Θεσσαλονίκη με στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια, και το 80% από ό,τι έχω καταφέρει καλλιτεχνικά τους το οφείλω γιατί το έχω κάνει εδώ. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη το 2002, την αγάπησα, με αγάπησαν και με έκαναν δικό τους παιδί. Πλέον νιώθω και δηλώνω ότι είμαι Θεσσαλονικιός».

Γιατί δεν σε βλέπουμε όμως να «κατηφορίζεις» σε κάποια αθηναϊκή πίστα;

«Αυτό που παίρνω όλα αυτά τα χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς κάπου με έχει εφησυχάσει. Με κάνει και αισθάνομαι πιο άνετα εδώ. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δεν κατεβαίνω Αθήνα. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά. Έχω κάνει κάποιες απόπειρες, αλλά δεν το συνέχισα γιατί νομίζω ότι είναι κάτι που δεν το ήθελα εγώ. Τώρα όμως έχω αρχίσει να το θέλω πολύ και είναι θέμα χρόνου να το καταφέρω και αυτό και να κατέβω Αθήνα».

Το μυαλό σου πού είναι «Κολλημένο», όπως λέει και το νέο σου τραγούδι;

«Είναι στη θάλασσα (γέλια). Είμαι άρρωστος με τη θάλασσα και το τζετ σκι. Αλλά όσον αφορά τη θάλασσα μπορώ να την κοιτάω με τις ώρες».

Γιατί δεν γνωρίζουμε πράγματα για την προσωπική σου ζωή;

«Γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου. Το live κομμάτι, τα τραγούδια μου. Αλλά δεν κάνω και κάτι για να κρυφτώ».

Από όσο γνωρίζουμε, μετά τον Βασίλη Καρρά είσαι ο δεύτερος Έλληνας τραγουδιστής που γνωρίζει μεγάλες δόξες στη Βουλγαρία.

«Αυτό που συμβαίνει στη Βουλγαρία είναι κάτι που δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Πραγματικά αυτό που ζω εκεί τα τελευταία χρόνια είναι ασύλληπτο. Με θεωρούν δικό τους παιδί, και έχω συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη βουλγαρική δισκογραφική εταιρεία, την Planeta Pliner. Πάω πολλά χρόνια εκεί, κάνω συναυλίες, όλα τα τραγούδια μου έχουν επανεκτελεστεί στη δική τους γλώσσα. Επίσης το ντουέτο που έκανα με τη μεγαλύτερη σταρ της Βουλγαρίας, την Ανέλια, το “Ξαφνικά” έγινε το νούμερο ένα hit

 

Αν σου έκαναν πρόταση να εκπροσωπήσεις τη Βουλγαρία με την Ανέλια;

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εκπροσωπήσω ένα άλλο κράτος πέρα από τη χώρα μου. Και επειδή αγαπάω την Ελλάδα και είμαι ρομαντικός, το τραγούδι που θα ήθελα να πάω στη Γιουροβίζιον θα ήταν ένα τραγούδι που δεν θα ήθελαν και δεν θα με άφηναν να το κάνω».

Τι εννοείς ότι δεν θα ήθελαν να πας στη Γιουροβίζιον με το δικό σου τραγούδι;

«Γιατί θα ήθελα να κάνω ένα τραγούδι που να αναδεικνύει την Ελλάδα και να το ερμηνεύσω στα ελληνικά, με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Αυτό που πάνε όλοι και τραγουδάνε στην αγγλική, μου κάνει εντελώς γελοίο».

 

 

Με την Ανέλια που, σας είδαμε στα social media σε πρόσφατη απόδρασή σας στη Χαλκιδική, ποια είναι η σχέση σας;

«Τη γνωρίζω χρόνια. Τώρα την κάλεσα στη Χαλκιδική για να της δείξω την αγαπημένη μου πόλη, τις ομορφιές εδώ αλλά και το πώς κάνουμε τζετ σκι. Το ντουέτο μας “Ξαφνικά”, που έκανε τεράστια επιτυχία στη Βουλγαρία, σύντομα θα κυκλοφορήσει και από μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και ετοιμάζουμε να κάνουμε και άλλα ωραία πράγματα μαζί».

Αληθεύουν οι φήμες που, εκτός από συνεργάτες, σας θέλουν και ζευγάρι στη ζωή;

«Γενικότερα δεν θα ήθελα να μιλήσω για τα προσωπικά μου. Θα ήθελα να μένουν μόνο σε εμένα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα