Γκάλης κατά Βασιλακόπουλου

«Φωτιές» άναψε η απουσία των Γκάλη και Γιαννάκη από την επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να κατηγορεί τους δύο παλαίμαχους άσους και τον… γκάνγκστερ να απαντά σε αρκετά έντονο ύφος.

«Ήταν όμορφη η εκδήλωση έτσι όπως θέλουμε να είμαστε ταπεινοί και λιτοί. Όσο για τη μη παρουσία Γκάλη, Γιαννάκη, έδωσε μια απάντηση ο Σταυρόπουλος που με καλύπτει απόλυτα. Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες, αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες.

Έπρεπε να μπουν όλα στο πλάι και να είναι όλοι εκεί στη γιορτή. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πέρα από αυτά που μας χωρίζουν. Σέβομαι απόλυτα τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, που πρόσφεραν τόσα και ήταν οι κύριοι εκφραστές του θριάμβου» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΟΚ και η απάντηση του Νίκου Γκάλη ήρθε μερικές ώρες αργότερα.

«Αφού ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για μικρότητες, εγώ θα μιλήσω για μεγαλοψυχία. Σαν αυτή που δείχνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του… Πραγματικά μου ήρθε την Παρασκευή το απόγευμα η πρόσκληση για τη γιορτή. Πιστεύω πως ακόμα θα… έρχονταν η πρόσκληση, αν δεν γίνονταν θέμα στα site, αλλά ας το προσπεράσω. Στα παιδικά πάρτι, μας στέλνουν έναν μήνα πριν προσκλήσεις, όχι τέσσερις μέρες πριν, όταν μένεις σε άλλη πόλη και πρέπει να προγραμματίσεις μια σειρά από πράγματα.

Εμείς το 2013 -κι έχω μάρτυρα τον Λευτέρη Αρβανίτη και άλλους ανθρώπους του Άρη– στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν μου, τους καλέσαμε 2-3 μήνες πριν. Ούτε καν απάντησαν, ούτε έστειλαν εκπρόσωπο. Προφανώς αυτό δεν είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν να αποτρέψουν τη μετονομασία του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο πέρυσι, από το 1995 (το παραδέχθηκε δημόσια ο Γιώργος Λιάνης) είχαν αρνηθεί να δώσουν το όνομά μου στο γήπεδο. Μήπως δεν ήμουν άνθρωπος του μπάσκετ, δεν ανήκα στην… οικογένεια; Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη, γιατί ξέχασα πως ο Πάπας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχουν το αλάθητο. Άρα, πάντα εγώ θα κάνω λάθος…» δήλωσε ο κορυφαίος αθλητής που πέρασε ποτέ από το ελληνικό μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα