Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν οι Ρώσοι με την μεγαλύτερη επιρροή

Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν, είναι οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη ενός καταλόγου με 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017, σύμφωνα με τον κατάλογο που συνέταξαν η εταιρεία ACMG και το περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACMG «η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%, ενώ σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6%  βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με τους εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Στη λίστα ανάμεσα στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας κατατάσσονται ο διάσημος  σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Άλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν. Τέλος, ο πιο νεαρός Ρώσος μεταξύ των 100 προσωπικοτήτων του Forbes, είναι ο 23χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν, ο ιδρυτής της πλατφόρμας του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα