Γκολ Αλμέιδα με ασίστ Λύμπε!

Ήταν θέμα χρόνου – από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε σε όλους να κάνουν στην άκρη για να ασχοληθεί ο ίδιος με τον περιβόητο σέντερ φορ – να έρθει στην ΑΕΚ ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας. Η Ένωση περνάει σε άλλο επίπεδο, αφού η λύση στη θέση του επιθετικού δε λέγεται πια Μακόλεϊ Κρισάντους, αλλά Ούγκο Αλμέιδα.

Το χορτάρι θα δείξει αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα αποδειχθεί Γκούντιονσεν ή Σισέ. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει καριέρα αντίστοιχη του Γάλλου επιθετικού που στην Ελλάδα έκανε πλάκα. Ο Αλμέιδα δεν χωρούσε στα στενά όρια της Πορτογαλίας κι αφού σήκωσε το Champions League με την Πόρτο ως νεαρός αστέρας και πήρε μετά εγχώριους τίτλους με την ομάδα του, μετακόμισε στη Βέρντερ και έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους Πορτογάλους σέντερ φορ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Στα 4,5 χρόνια που έμεινε στη γερμανική ομάδα είχε 64 γκολ και 25 ασίστ σε 178 ματς! Και όλα αυτά σε ομάδα που δεν πρωταγωνιστούσε τότε στην Μπουντεσλίγκα (πήρε ωστόσο ένα Κύπελλο κι οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του UEFA!). Στην Τουρκία και στην Μπεσικτάς μετακόμισε το Γενάρη του 2011 και αμέσως έκανε τη διαφορά. Ήταν η εποχή που οι Τούρκοι άρχισαν να προσφέρουν μυθικά συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας.  Μετά την ομάδα της Κωνσταντινούπολης η καριέρα του πήρε την κατιούσα, επειδή έπαιζε σε συλλόγους με αμυντικούς προσανατολισμούς, ωστόσο επανέρχεται σε επιθετική ομάδα με πρωταγωνιστικές τάσεις κι αυτό αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ του.

Ο Αλμέιδα σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο – κεφαλιές, σουτ με τη μία εντός περιοχής, βολίδες από απόσταση – και το μεγάλο του προσόν είναι το ξεπέταγμα στην πλάτη του αντίπαλου αμυντικού. Για να το εκμεταλλευτούν αυτό οι παίκτες της ΑΕΚ χρειάζεται, φυσικά, πολλή δουλειά, καθώς πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού των χαφ. Το καλό για τον Ούγκο είναι ότι στην ομάδα υπάρχουν οι συμπατριώτες του Μπαρμπόσα και Σιμόες! Εκτός περιοχής βγαίνει για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και δύσκολα χάνει την μπάλα (κερδίζει πολλά φάουλ), αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα παίξει γρήγορα το ένα-δύο. Πέρσι πέτυχε πέντε γκολ σε 21 ματς, ούτε πολλά, αλλά ούτε και λίγα, αλλά δεν έχει σχέση με τα νούμερα των Σαμάκ και του Πέκχαρτ και οι συγκρίσεις που γίνονται είναι για γέλια. Για να καταλάβετε το άδικο της συγκρίσεως, ο Πέκχαρτ τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε 23 ματς πέτυχε μηδέν γκολ (!), ενώ ο Σαμάκ στα τελευταία 32 του παιχνίδια σκόραρε τέσσερις φορές (ένα ανά οκτώ ματς), αλλά κανένα από αυτά δεν μπήκε πέρσι (όλα πρόπερσι)! Η τελευταία καλή του χρονιά ήταν τη σεζόν 2013-14 όπου πέτυχε 15 γκολ σε 33 ματς με την Μπεσικτάς, ενώ το ρεκόρ του σε γκολ ήταν τη σεζόν 2010-11 όταν αγωνίστηκε το πρώτο εξάμηνο σε Βέρντερ και το δεύτερο στην Τουρκία όπου σκόραρε 19 γκολ σε 39 ματς, παρά το ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει και διάστημα προσαρμογής. Ο Αλμέιδα έχει βάλει επίσης 19 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας (σε 57 συμμετοχές).

Να σημειωθεί πως ο Αλμέιδα αποτελεί πρόταση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ τα δικαιώματά του διαπραγματεύεται το πιο ισχυρό γραφείο μάνατζερ του κόσμου, με παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ιγκουαίν, ο Σέρχιο Ράμος και άλλοι! Η συνεργασία αυτή μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ στο μέλλον, ενώ είναι κι απόδειξη πως ο Μελισσανίδης μπορεί και διατηρεί άψογες επαγγελματικές σχέσεις με ανθρώπους που έφυγαν από την ΠΑΕ, όταν για το καλό της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα