Γκρίνια της ΕΠΟ στη Βουλή!

«Στριμωγμένη» για μία ακόμη φορά η διοίκηση της ΕΠΟ. Όπως και το καλοκαίρι όταν υποχρεώθηκε να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί τις «επεμβάσεις» στο αυτοδιοίκητο, έτσι και τώρα μόνο… αντιρρήσεις μπορεί να φέρει στο νομοσχέδιο για το νέο κώδικα Αντιντόπινγκ!

Η ΕΠΟ μέσω των νομικών εκπροσώπων της, κυρίων Σαράκη και Δαβάκη, ισχυρίστηκε πως οι τροπολογίες για τις ποινές της πολιτείας σε υποθέσεις ντόπινγκ, για τους ελέγχους των ομοσπονδιών και για την επάρκεια των διπλωμάτων προπονητικής από σχολές που δεν είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδία, ενδεχομένως να υποχρεώσουν τη FIFA να επιβάλει ποινές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανησυχία αυτή, βέβαια, δεν θα έπρεπε να εκδηλώνεται από την ΕΠΟ, αφού ούτε το καλοκαίρι υπήρξε «grexit» το οποίο φοβόντουσαν, ούτε και τώρα θα υπάρξουν απειλές και εκφοβισμοί, αρκεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δηλώσει στη FIFA ότι αποδέχεται τις τροπολογίες. Θέλουν δε θέλουν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα υποχρεωθούν και πάλι να σκύψουν το κεφάλι, είτε είναι βεβιασμένες οι παρεμβάσεις του Σταύρο Κοντονή, είτε όχι!

Η ΕΠΟ θα πρέπει σιγά-σιγά να αποδεχθεί το γεγονός ότι προπονητές ποδοσφαίρου θα μπορούν να γίνονται απόφοιτοι της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδίκευση στο σπορ και απόφοιτοι σχολών του εξωτερικού και όχι υποχρεωτικά ιδιωτικών σχολών που συστήνει η ΕΠΟ. Όπως σωστά είπε ο κύριος Κοντονής: «Η αγορά εργασίας ρυθμίζεται από τις κείμενες διατάξεις του νόμου και όχι από την ΕΠΟ. Αποδεχθείτε τη διάταξη και δεν θα χρειαστεί να πάμε στη FIFA και στην UEFA».

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΕΠΟ ισχυρίστηκαν, επίσης, πως σε υποθέσεις ντόπινγκ που αφορούν σε εταιρίες (όπως είναι οι ΠΑΕ), μόνο η Ομοσπονδία θα πρέπει να επιβάλει ποινές, αφού το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα όπου την ευθύνη βαραίνει αυτόματα τον αθλητή και τον προπονητή του. Θεωρούν στο Γουδή ότι πρόκειται για τεράστια παραβίαση του αυτοδιοίκητου και πως η Πολιτεία θα έπρεπε να δικαιούται έλεγχο μόνο επί των επιχορηγήσεων!

Ο Σταύρος Κοντονής, ωστόσο, εμφανίστηκε «διαβασμένος», λέγοντας πως γνωρίζει εκ των προτέρων πως η FIFA δεν έχει αντίρρηση επί του θέματος και πως με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να «αθωωθεί» ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας που βρέθηκε δύο φορές θετικός και εντελώς… αθόρυβα πήρε μετεγγραφή στο εξωτερικό!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα