Γλίτωσε την ήττα η ΑΕΚ στα Πηγάδια, 1-1 με την Ξάνθη

ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ

Δεν είναι ικανοποιημένη η ΑΕΚ με το 1-1 που απέσπασε στην Ξάνθη, παρά το ότι πράγματι έπαιζε κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο. Και δεν είναι ικανοποιημένη, διότι πρέπει να μάθει να παίρνει “διπλά” και σε δύσκολες έδρες αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Στο ματς στα Πηγάδια αντιμετώπισε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, που παράλληλα έπαιξε όσο πιο σκληρά γινόταν και τελικά η ομάδα του Χιμένεθ ισοφάρισε στο τέλος, μόνο και μόνο επειδή αυτό το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων τους άφησε με εννέα παίκτες.

Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Οι τέσσερις αμυντικοί δεν ήταν σε θέση να κάνουν παιχνίδι από πίσω και ομοίως δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει στην μπροστινή τετράδα αραιά. Όταν δε, Μάνταλος, Αραούχο, Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλος έπαιρναν το τόπι δεν συνεργάζονταν αρμονικά. Ο Χιμένεθ μετά το μισάωρο έδωσε εντολή στα δύο μπακ, Μπακάκη και Γκάλο, περισσότερα ανεβάσματα, βλέποντας πως μόνο έτσι μπορεί να αυξηθεί η πίεση! Όντως από το 30’ η Ένωση είχε πιο πυκνή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή, αλλά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ, ο Ζίφκοβιτς είπε «όχι» σε κεφαλιά του Λάζαρου και λίγο αργότερο, στο 40’, η Ξάνθη πέτυχε το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη και με ορμή στην επανάληψη, αλλά στο 47’ ο Ζίφκοβιτς έκανε μία ακόμη τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Λάζαρου μετά από σέντρα του Λιβάγια! Στο 50’ ο Μάνταλος πάσαρε στον Αραούχο, αλλά εκείνος έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Η ΑΕΚ συνέχισε να επιτίθεται, αλλά έκανε πολλά άστοχα σουτ, μέχρι που στο 55’ ο Φλίσκας αντίκρισε δεύτερη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, μετά από φάουλ στον Αραούχο που δεν ήταν καλός, αλλά προκάλεσε την αριθμητική φθορά στην Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή κλείστηκαν και όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ΑΕΚ αντί να βρει χώρους με παίκτη παραπάνω άρχισε να δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο. Η αποβολή και οι αλλαγές «έσβησαν» το παιχνίδι και η επιθετικότητα της Ένωσης στέρεψε δέκα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, αλλά στο 73’ η Ξάνθη έμεινε με εννέα μετά από αποβολή του Σβάρνα (ανέτρεψε ως τελευταίος τον Λιβάγια)! Στην εξέλιξη της φάσης ο Βράνιες έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά ισοφάρισε στο 88′ μετά από φοβερή ενέργεια του Μάνταλου, σώζοντας έναν πόντο για το Δικέφαλο.

Τη μία κάρτα μετά την άλλη έδινε ο Παπαδόπουλος. Την αντίκρισαν Φλίσκας (δύο φορές), Μπακάκης, Λισγάρας, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Λιβάγια, Σιμόες, Σιλά, Αραούχο και Κασάδο

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ρότσε (59’ Σβάρνας), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Φλίσκας, Μπρίτο (75’ Σιλά), Κίκε (63’ Γέντρισεκ), Λουσέρο

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (65’ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (75’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (69’ Κλωναρίδης), Λιβάγια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα